AZ Havířov

Finále play-off 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV První domácí utkání ve středu od 17:30!

VSTUPENKY NA PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

Mladší dorost nevyužil první možnost postupu do čtvrtfinále

Petr Miklas | 20.03.2018

Mladší dorostenci dnes mohli v případě výhry postoupit do čtvrtfinále. Utkání zahájili výborně, v 9. minutě už vedli 2:0 a když v polovině utkání přidali třetí branku, zdálo se, že jim v cestě do čtvrtfinále nic nebrání. Ale Mladoboleslavští se nevzdali, bojovali až do konce a díky třem gólům ve třetí třetině nakonec vyhráli 4:5. Zítra nás tedy čeká rozhodující třetí zápas, který se odehraje v GASCONTROL Aréně.

ELMD - 0.kolo út 20.3.15:00
AZ Residomo Havířov - BK Mladá Boleslav
4:5
(2:0, 1:2, 1:3)

Branky a nahrávky: 6. Mastič, 9. Mastič (Bochnak, Adámek), 30. Bochnak (Mastič, Adámek), 42. Adámek (Bochnak, Mastič) – 31. Dlask (Závora, Haas), 40. Bartoň (Rajgl, Haas), 43. Simon (Zajíček), 49. Zajíček (Simon, Rajgl), 60. Simon (Dlask). Rozhodčí: Holaň - Carbol, Kořistka. Vyloučení: 4:5, navíc Plíšek (MBL). Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 183. Střely na branku: 22:28. Průběh utkání: 3:0, 3:2, 4:2.

AZ Residomo Havířov: Ludvík – Topolanský, Černý, Frančiak, Koubek, Dabrowski, Zmarzlák – Pavlačka, Jedlička, Čempel, Mastič, Bochnak, Adámek, Zapletal, Urbančík, Byčkov, Horváth.
BK Mladá Boleslav: Krinwald – Kredba, Sommer, Přenosil, Žabka, Rajgl, Holoubek, Závora, Zajíček, Sluka, Bartoň, Plíšek, Kredl, Hašlar, Dlask, Ďuráč, Haas, Šíma, Simon.

První šanci utkání měli v polovině 3. minuty hosté – nejprve mohl jít Haas sám na Ludvíka, ale puk dohnal až za brankou. Dokázal jej však poslat přes brankoviště zpět před branku, jenže následně střílející Holoubek netrefil branku AZetu.

V 6. minutě přišla první branka zápasu, kterou vstřelil Maxim Mastič, když obešel obránce Mladé Boleslavi a vymetl šibenici Krinwaldovy branky. O tři minuty později opět Maxim Mastič využil střelou přes klubko hráčů přesilovku a AZ tak vedl 2:0.

Ve zbytku třetiny už gól nepadl, nejblíž k němu měl hostující Simon, jenž se dostal do samostatného úniku, ale jeho střelu zastavil Ludvíkův beton. Po dvaceti minutách platil stav 2:0.

Ve druhé třetině dlouho AZet kontroloval své vedení. Dokonce ho ve 30. minutě navýšil, když se Wiktor Bochnak dostal do rychlého protiútoku a střelou přes obránce zamířil přesně mezi Krinwaldovy betony. Jenže uběhlo něco málo přes minutu a první gól dali také hosté.

Úspěšným střelcem byl Tomáš Dlask, jenž střelou do levé šibenice zužitkoval Haasovu přihrávku zpoza branky. Ve 36. minutě neproměnili obrovské šance domácí Bochnak a Mastič, o minutu později byl v samostatném úniku faulován Adámek, ale trestné střílení neproměnil.

A hosté to po zásluze potrestali, když dvacet vteřin před koncem třetiny zásluhou šikovné teče Adama Bartoňe využili přesilovku. Po čtyřiceti minutách tak platil stav 3:2.

Ve třetí třetině hráči Mladé Boleslavi předvedli neuvěřitelný obrat. Ve 42. minutě AZ využil přesilovku a šel do vedení 4:2, když Lukáš Adámek šikovně tečoval Bochnakovu střelu. Jenže už za šestnáct vteřin zakončil rychlý protiútok Michal Simon a bylo to zase jen o gól.

Hodně důležitá byla 49. minuta. Nejprve domácí Byčkov obešel obránce, ale jeho forhandový blafák Krinwald vyrazil a následnou dorážku poslal útočník AZetu v pádu do boční síťky branky. Z následného protiútoku pak nabil Simon na pravý kruh, kde Jakub Zajíček vyslal střelu z první a trefil se přesně pod horní víko.

V 56. minutě mohl Simon přidat další branku, když se dostal do úniku, položil si Ludvíka, ale nedokázal zasunout puk do mezírky mezi jeho betony a tyč. Na konci 59. minuty se domácí Čempel při oslabení dostával do úniku, byl faulován, ale bylo to v pádu, takže z toho byly jen dvě minuty.

Hrálo se 4 na 4 a něco málo přes půl minuty chybělo do konce třetí části, když Mladá Boleslav vstřelila vítěznou branku. Michal Simon po třetí dorážce dostal puk za Ludvíkova záda a AZ už nedokázal odpovědět.

Po vítězství Mladé Boleslavi nás čeká rozhodující utkání ve středu od 15 hodin. Vítěz postoupí do čtvrtfinále.

Ohlasy k utkání


Tomáš Potěšil (HC AZ RESIDOMO Havířov): Věděli jsme, že to nebude jednoduchý zápas. Výhoda byla na naší straně, ale nezvládli jsme závěr zápasu. Na začátku třetí třetiny jsme vedli 4:2 a prohráli 4:5. Musíme se z toho poučit, zítra se hraje za stavu 1:1 a my se na to musíme dobře připravit, hlavně psychicky. Série je otevřená. 


Martin Škaloud (BK Mladá Boleslav): Připravovali jsme hráče, že na nás soupeř vletí, že bude mít doma sebevědomý. Bohužel, naše slova nepadla na úrodnou půdu a první třetinu náš výkon nerbyl vůbec dobrý, což potvrdily dva góly v naší síti. Ve sruhé třetině jsme se trochu zvedli, ale bohužel jsme dostali gól na 3:0. Naštěstí jsme dali kontaktní gól, nakoplo nás neproměněné trestné střílení soupeře a dali jsme kontaktní gól, což bylo strašně důležité. Ve třetí třetině už jsme byli lepším týmem a zaslouženě jsme zvítězili.

Youtube