AZ Havířov

Vstupenky na utkání AZetu kupujte zde.

Starší dorost veze ze Vsetína výhru 3:2

Tomáš Vlček | 04.03.2018

Podruhé během tří dnů se starší dorostenci AZetu střetli se Vsetínem. Po vysoké páteční výhře na domácím ledě vyhráli i dnes na Lapači. Do poloviny zápasu si vybudovali tříbrankové vedení, které sice domácí stáhli, ale v závěru už si to havířovští pohlídali. Další zápas sehrají ve středu v Olomouci.

ELSD - 44.kolo ne 4.3.12:30
VHK Vsetín - AZ Residomo Havířov
2:3
(0:1, 0:2, 2:0)

Branky a nahrávky: 47. Matiaško (Ondračka, Půček), 55. Klímek (Půček) – 2. Žídek (Dufek K.), 27. Bambula (Juhász, Mastič), 34. Bambula (Dufek K., Šěvěček). Rozhodčí: Cabák – Adamec, Poruba. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 72. Střely na branku: 35:24 (10:14, 7:4, 18:6). Průběh utkání: 0:3, 2:3.

VHK Vsetín: Chrástecký – Jenáček, Ondračka, Lašák, Kožený, Mikulenčák, Fojtášek, Vávra – Půček, Matiaško, Klímek – Baďura, Petriska, Vašenka – Lukačka, Zetocha, Krupa.
AZ Residomo Havířov: Dufek M. – Uhlíř, Thiel, Máca, Ševěček, Pavelek, Mastič – Bambula, Bochnak, Hilšer, Juhász, Janeček, Revaj, Žídek, Tomeček, Dufek K., Pindel.

Hrát začali lépe Valaši a již ve 2. minutě se mohl tečí prosadit Matiaško, gólman Dufek ale pohotově secvakl betony a kotouč nepropustil. Z protiútoku se ale dokázali prosadit hosté. Jan Žídek z mezikruží poslal kotouč, který gólmanu Chrásteckému propadl kolem levé tyčky. Následně si málem zavařili Valaši podruhé. Bambula poslal obloučkem kotouč na Chrásteckého, který ho tečoval vyrážečkou tak nešťastně, že málem skončil u pravé tyčky. Další nebezpečí pro Valachy nastalo, když jel Hilšer sám na Chrásteckého. Domácí gólman ale chytil kotouč mezi betony. V šanci byl i Půček, jehož střela z pravého kruhu pod teploměr měla důraz, ale gólman Dufek perfektně zasáhl. Na druhé straně prověřil bekhendovým nahozením Chrásteckého Hilšer. V další akci Valachů nejprve netrefil bránu Půček a následně neposlal kotouč k odkryté pravé tyčce ani Klímek. V 15. minutě se pokusil domácí Lukačka prosadit střelou k levé tyčce, bez úspěchu. V závěru mohl navýšit skóre Revaj střelou z vrcholu brankoviště. Chrástecký ale vytěsnil kotouč ramenem.

V úvodu druhé části mohl vyrovnat Ondračka, jehož střela od pravé tyčky pouze projela brankovištěm mimo. Na druhé straně pálil z otočky Hilšer, kotouč ale vytěsnil Chrástecký betonem. Matiaško mohl vrátit jistotu na hokejky Valachů. Dostal se do úniku, při němž nastřelil betony Dufka, kotouč se odrazil do prázdného brankoviště a kdyby byli Valaši rychlejší mohlo být vyrovnáno. Následná dělovka Koženého od modré proletěla těsně kole pravé tyčky. Následovalo první vyloučení v zápase na straně hostů. Přesilovka ale Valachům vůbec nešla a příšerně se v ní trápili. Jedinou povedenou střelu předvedl v závěru Lašák, jeho pokus ale skončil na betonech Dufka. Další přesilovka se odehrála podobně jako hraje Vsetín přesilovky ve WSM lize. Valaši totiž inkasovali! Jan Bambula využil nepřesnosti při rozehrávce Valachů a poslal kotouč pod horní tyčku. Valaši dnes asi neměli svůj den, protože co střela, tak to výborný zákrok hostujícího gólmana Dufka. Nebezpečně vypadala střela Baďury při přesilové hře. Měla důraz a mířila i do slabého místa mezi betony. Dufek ale vytáhl perfektní zákrok a Baďura jen zakroutil hlavou. Hosté ale dokázali opět v přesilovce ujet dva na jednoho. Hilšer s Šěvěčkem ale nedokončili kombinaci a nedostali se ke štěstí Valachů ani do zakončení. To ale nemrzelo Havířov dlouho. Jan Bambula si připsal další branku. Na druhou stranu mohl skórovat Půček, jeho střela skončila na horní spojnici. V závěru třetiny si i hosté zahráli početní výhodu, která jim ale vůbec nevyšla. Janeček tečoval nad, a to bylo v této třetině vše.

Poslední dějství si zkraje Valaši znepříjemnili hrou v oslabení, protože byl vyloučen Petriska. Netrvalo dlouho a Valaši šli do tří za faul Mikulenčáka. Zkrácená dvojnásobná přesilová hra ale Havířovu nešla. Poté, co naskočil Petriska mohl v oslabení zahrozit z úniku Matiaško. Dufek ale opět neuvěřitelně zasáhl. Před bránou Chrásteckého ale také nebylo pusto. V nepřehledné situaci ale stálo při gólmanovi domácích štěstí a na několikrát vytěsnil kotouč betonem mimo. Následovala ale i minutová dvojnásobná početní výhoda pro Vsetín. To už se Valachům podařilo skórovat. Michal Matiaško poslal kotouč nad levý beton Dufka a ten mu propadl. Při další možnosti Valachů hrát v početní výhodě se podařilo Jenáčkovi trefit horní tyčku. Následovalo několik dorážek do prázdné brány, obrana Havířova ale nepřipustila žádnou změnu skóre. Šest minut před koncem ale snížil ještě Daniel Klímek a Havířov znejistěl. Klímek se prosadil k pravé tyčce, po perfektním pasu od Půčka. Juhász při následném protiútoku nastřelil beton Chrásteckého tak povedeně, že se do skoro úniku dostal Klímek, jenž poslal kotouč mezi betony Dufka. V posledních minutách riskli Valaši hru bez gólmana. Valaši hráli hodně dobře, několikrát se i vyvarovali inkasování do prázdné brány. Nakonec ale fauloval Jenáček v útočném pásmu, a to byl impuls pro Chrásteckého k návratu do brány. Do konce zápasu se už nic nestalo a Valaši tak na domácím ledě prohráli 2:3, což bylo po minulé prohře v Havířově 3:10 potěšující.

Autor reportáže Kristýna Zigmundová, www.hc-vsetín.cz

Ohlasy k utkání


Luboš Jenáček (VHK ROBE Vsetín): Odehráli jsme dnes lepší zápas než v Havířově, i výsledek tomu odpovídá. Škoda těch tří branek, která nám dali kvůli našim chybám. V poslední třetině ale kluci zabrali a je jen škoda, že jsme nevstřelili vyrovnávací gól na 3:3. Havířov má dobré mužstvo a myslím si, že ještě mají šanci se do play-off dostat.


Tomáš Urbánek (AZ RESIDOMO Havířov): Myslím, že jsme vstoupili do utkání velmi dobře. Dali jsme jednu branku a ve druhé třetině jsme ještě dvě přidali. Poté jsme trochu polevili a soupeř chytil iniciativu. Vsetín pak navýšil na 2:3, šli do šesti, tam jsme se trošku třepali, ale zaplať pánbůh za 3:2. Myslím si, že jsme byli lepším týmem

Youtube