AZ Havířov

Vstupenky na utkání AZetu kupujte zde.

Havířovští mladší dorostenci porazili Mladou Boleslav vysoko 6:3

Josef Nudera | 08.02.2018

Mladší dorost svůj další zápas zvládl na výbornou. Proti mladíkům z Bruslařského klubu po celý zápas Havířov vedl a postupně si dokráčel k pohodlnému a vysokému vítězství 6:3. Další zápas odehrají hráči Havířova zítra na ledě Hradce Králové.

ELMD - 29.kolo čt 8.2.16:15
BK Mladá Boleslav - AZ Residomo Havířov
3:6
(1:2, 1:3, 1:1)

Branky a nahrávky: 16. Závora (Kapal, Bartoň), 36. Haas (Bartoň), 48. Závora (Hašlar) – 8. Urbančík (Byčkov, Koubek), 14. Adámek (Nowak, Čempel), 22. Čempel, 23. Jedlička (Adámek, Urbančík), 38. Urbančík (Szturc), 52. Horváth (Bílek). Rozhodčí: Micka – Marek, Ovsík. Vyloučení: 5:5. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 71. Střely na branku: 19:47 (6:15, 8:22, 5:10). Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:4, 2:4, 2:5, 3:5, 3:6.

BK Mladá Boleslav: Krinwald – Němeček, Sommer, Křepelka, Přenosil, Žabka, Rajgl – Závora (A), Bartoň, Peca, Hašlar, Dlask (C), Kapal, Ďuráč, Haas, Šíma
AZ Residomo Havířov: Nowak – Topolanský, Černý, Bílek, Koubek, Zmarzlák – Pavlačka, Jedlička, Čempel, Mastič (C), Bochnak, Adámek, Zapletal, Urbančík, Szturc, Byčkov (A), Horváth

Přestože zápas začal opatrně, viděli jsme v úvodní třetině tři branky. Blízko brance byl už ve třetí minutě Havířov. Krinwald zasahoval proti bekhendové střele z blízkosti. Puky odskakovaly oběma týmům. Možná proto se Rajgl rozhodl projet sám přes chumel hráčů na vlastní modré čáře. O kotouč však přišel. Puk se dostal mezi kruhy na Adámka, který ale napálil puk jen do Krinwalda. Skóre se poprvé měnilo v 8. minutě. Boleslav vytrousila puk ve středním pásmu na pravém mantinelu. Do bruslí šlápli Byčkov s Jakubem Urbančíkem. Druhý jmenovaný pak Krinwalda prostřelil z pravého kruhu.

V polovině třetiny si za domácí obranu najel Adámek. Do puku stihl jen šťouchnout, což si boleslavský brankář snadno pohlídal. Nakonec se Lukáš Adámek přeci jen radoval. Ve 14. minutě si v přesilovce prohodil puk mezi nohama, obešel obránce a o tyč poslal puk do brány. Boleslav zvládla odpověďět ve vlastní početní výhodě. Soupeře možná na chvíli uspali hrou po rozích. Od Bartoně se kotouč dostal před havířovskou bránu na Kapala, po jehož zásahu zůstal puk před brankovou čárou. Nejrychleji ze všech zareagoval Jan Závora.

Začátek druhé periody se domácím příliš nevydařil. Ďuračova dorážka šla vysoko nad bránu a Boleslav vzápětí inkasovala. Ve 22. minutě ležel Krinwald na břiše, podložen několika hokejkami. Po velkém náporu nakonec prostrkal puk do brány Matěj Čempel. Po dvaceti vteřinách lovil Krinwald kotouč ze sítě znovu. Adámek se vyhnul dotírajícímu protihráči a všiml si volného Maroše Jedličky, jež zakončoval k levé tyči. Poté se dlouho, navzdory dvěma přesilovkám, nic zajímavého nedělo. Až ve 29. minutě zahrozil z úniku Horváth, jenže v nejdůležitějším okamžiku netrefil bránu. Krátce poté bylo nařízeno trestné střílení proti Boleslavi. Lukáš Adámek, jehož bylo hodně vidět, mířil bekhendem mezi Krinwaldovy betony. Boleslavský strážce je ale včas sklapl.

Pro Krinwalda to nebyly poslední těžké chvíle. Výborně se přesunul proti voleji Pavlačky. Ve 34. minutě hostil další hromadnou schůzi AZetu ve svém brankovišti. Reflexivně zasáhl I proti Bochnakovi. Boleslav snížila ve 36. minutě, když Bartoňovo nahození tečoval za Nowakova záda Oskar Haas. Za minutu měl příležitost z protiútoku Bartoň. Jeho bekhend jen přeletěl havířovskou bránu. Domácí se z gólu neradovali příliš dlouho. Po necelých třech minutách AZet obnovil staronový náskok. Stalo se tak zásluhou Jakuba Urbančíka, který v brankovišti doťukával přihrávku Szturce.

Hosté zvolili udržovací taktiku. Přesto zahrozili. Gólem byla cítit individuální akce Zapletala. Boleslav jezdila a snažila se napadat. Haas dokonce soupeřil u mantinelu s gólmanem Nowakem, následně posílal kotouč před bránu na Pecu. Havířovského brankáře však v brankovišti zastoupila jeho obrana. 48. minuta a další změna skóre. Hašlar nahodil puk do davu před bránou, kde ho našel Jan Závora a přidal svůj druhý gól v zápase. Jistotu dodal Havířovu Kevin Horváth, když z mezikruží trefil horní roh brány. Kromě další šance Adámka jsme už výraznější možnosti nedočkali.

Autor reportáže a ohlasů: Jaroslav Kindl (Mladá Boleslav)

Ohlasy k utkání


Lukáš Zörkler (BK Mladá Boleslav): Opět jsme dostali šest gólů. Dozadu to není dobré. Naši beci se bojí hrát. Ustupujeme, necháváme jejich útočníkům moc prostoru, nic si nedovolíme. Soupeř nastupuje s jedním mladým bekem, my naopak s pěti. Naši obránci si dávají fóra, myslí si, že to pro ně bude lehčí. Naopak ale stojí a útočníci kolem nich procházejí. My se na to zaměřovali v pauze. Bohužel nejsme schopní to přenést do zápasu.


Tomáš Potěšil (AZ RESIDOMO Havířov): Myslím, že jsme měli po celé utkání převahu. Vytvořili jsme si spoustu příležitostí. Neproměnili jsme trestné střílení, a dva samostatné nájezdy, takže gólů mohlo padnout víc. Asi zasloužené vítězství.

Youtube