AZ Havířov

Vstupenky na utkání AZetu kupujte zde.

Výborně! Mladší dorost si veze jako druhý tým v sezoně tři body z ledu lídra Hradce Králové

Josef Nudera | 18.01.2018

Na mladší dorostence AZ RESIDOMO Havířov nečekala vůbec lehká práce. Havířov zajížděl na led suverénního lídra tabulky Hradce Králové, který v domácím prostředí ztratil pouze jediné utkání, celkově pak prohrál jen dva zápasy v celé sezoně. AZet sice obdržel v první třetině branku jako první, následně ale dvěma brankami ve druhé třetině utkání otočil a přivezl si z ledu lídra cenné tři body. Havířov je v tabulce na výborném třetím místě.

ELMD - 26.kolo čt 18.1.15:00
Mountfield Hradec Králové - AZ Residomo Havířov
1:2
(1:0, 0:2, 0:0)

Branky a nahrávky: 13. Jušta (Boštík) – 21. Bárta (Adámek, Mastič), 24. Jedlička (Horváth, Zapletal). Rozhodčí: Barek – Holeček, Bohuněk. Vyloučení: 5:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 55. Střely na branku: 32:23. Průběh utkání: 1:0, 1:2.

Mountfield Hradec Králové: Sajdl – Pelda, Králik, Táborský, Havlíček, Perička, Pinkas – Moravec, Souček, Budina, Beneš, Jušta, Pajer, Šlaicher "C", Šedivý, Hynek, Boštík.
AZ Residomo Havířov: Pawlas (Nowak) – Topolanský, Černý, Bílek, Frančiak, Koubek, Dabrowski, Zmarzlák – Pavlačka, Jedlička, Mastič "C", Bochnak, Adámek, Bárta, Vojkůvka, Zapletal, Szturc, Byčkov, Horváth.

Souboj mezi Havířovem a Východočechy začali lépe Slezané, kteří hned v úvodu zasypali Sajdla několika střelami. Největší příležitost si pak vytvořil Horváth, který unikl bránícím hráčům Mountfieldu a jel na gólmana Lvů osamocen. Svou kličku do bekhendu však mezi tři tyče nenamířil. Svěřenci Petra Luštince se osmělili až téměř po deseti minutách, Šlaicher dostal křižnou přihrávku před odkrytou klec, ale nezpracoval ideálně a z velké šance sešlo.

Hradečtí otevřeli skóre v okamžiku, kdy Boštík a Jan Jušta ujeli obraně Slezanů. Druhý jmenovaný po přihrávce svého spoluhráče pohodlně skóroval z bezprostřední blízkosti nad vyrážečku Pawlase. Ve zbytku třetiny byli diváci svědky poměrně vyrovnaného hokeje. Zdvojnásobit vedení Hradce mohl v závěru dějství Moravec, který si na modré šikovně vyměnil puk s Budinou a pálil z levého kruhu. Gólman AZ však jeho pokus zastavil vyrážečkou, pročež si Lvi nesli do kabin jen nejtěsnější možný náskok.

Začátek druhé dvacetiminutovky byl pro osud zápasu rozhodující, zcela jej ovládli Slezané, kteří během čtyř minut výsledek obrátili ve svůj prospěch. Nejprve vystřelil Mastič od modré, Sajdl jeho pokus vyrazil, stejně jako dorážku Adámka, na třetí ránu už ale nestačil a Denis Bárta se mohl radovat z branky. Následně mohli Lvi odpovědět, když Moravec unikl defenzívě soupeře a sám se řítil na Pawlase, kterého však bekhendovým blafákem nepřekonal.

Pravidlo nedáš – dostaneš zafungovalo na sto procent a z následné akce tak Havířov opět skóroval. Maroš Jedlička nechal obránce Hradce za svými zády a svůj samostatný nájezd zakončil povedenou kličkou do forhendu. Svěřenci Petra Luštince vypadali poněkud zaskočeně. Ačkoliv zvládli v průběhu druhé třetiny znovu srovnat krok se soupeřem po herní stránce, po té gólové se jim to nepovedlo, jelikož se i nadále hrál vyrovnaný hokej, který byl na vyložené šance již chudší, ač si oba týmy pár šancí vypracovaly.

Z kraje třetí části mohl Havířov své vedení navýšit, pohledný ťukes předvedlo trio Pavlačka – Jedlička a zakončující Zapletal, jenž však z bezprostřední blízkosti nedokázal zvednout puk nad beton Sajdla. Východočeši naopak mohli vyrovnat přibližně v polovině dějství, když Budina unikl svým strážcům a svůj únik zakončoval střelou mezi betony, které však Pawlas stihl k ledu přitisknout včas.

Mountfield bojoval až do samého konce, Pelda vypálil od modré, ale pokus k Pawlasovi nedošel přes chumel bránících hráčů. V něm ho však našel Budina, jenž svou střelou z mezikruží prověřil pozornost brankáře Havířova. Lvi toužili po bodech, minutu před koncem odvolali gólmana Sajdla a zkusili hru se šesti bruslaři, leč nadarmo. Slezané těsnou výhru ubránili až do samého závěru a na soutoku Labe a Orlice získali cenné tři body. Východočeši i přes porážku zůstávají v čele tabulky skupiny B.

Autor: Petr Šatalík, www.mountfieldhk.cz

Ohlasy k utkání


Petr Luštinec (Mountfield HK): Tento zápas byl snad nejhorší, jaký jsme odehráli v letošní sezóně. Prvních dvacet minut jsme si vytvořili nějaké šance a hráli jsme to, co jsme po klucích chtěli. Ale podařilo se nám vstřelit jen jednu jedinou branku. Od druhé třetiny jsme začali špatně, potom se to s námi vezlo a dvě třetiny jsme nehráli dobře. Nebyli jsme ochotní dobruslovat, jít do spolupráce, nechtěli jsme střílet, byli jsme všude pozdě. Ten zápas se nám nevyvedl. Možná dobře, že jsme prohráli, sedneme si na zadek a začneme v sobotu proti Boleslavi úplně jinak.


Tomáš Potěšil (AZ Residomo Havířov): Myslím, že se stal takový hokejový zázrak, určitě nevyhrálo lepší mužstvo. My jsme k zápasu přistoupili laxně, ale vytěžili z minima maximum. Soupeř byl živější, aktivnější, hrál v mladší sestavě. My odehráli jeden z nejhorších zápasů, takže pokud si to hráči v hlavě trochu nesrovnají, tak nevím jak dál. Celé utkání jsme se hledali, bloudili po ledě, motali se. Hodně mě mrzí dvě těžké zranění, jelikož si myslím, že jeden hráč bude do konce sezóny mimo, u druhého uvidíme. To je asi to nejhorší, co se v tomto zápase stalo. Určitě nevyhrál lepší, ale o hodně šťastnější tým.

Youtube