AZ Havířov

Vstupenky na utkání AZetu kupujte zde.

Mladší dorost dvě třetiny vzdoroval lídrovi, ale nakonec podlehl

Tomáš Vlček | 18.12.2017

Extraliga mladšího dorostu dnes v Gascontrol aréně nabídla souboj AZetu se suverénním lídrem z Hradce Králové. Havířovští mladíci byli favoritovi dvě třetiny minimálně vyrovnaným sokem, ale nevyužili své šance a naopak hosté se postupně střelecky prosazovali až ke konečné výhře 5:1. Další zápas sehraje AZ v pátek doma proti Vítkovicím.

ELMD - 21.kolo po 18.12.13:30
AZ Residomo Havířov - Mountfield Hradec Králové
1:5
(0:1, 1:1, 0:3)

Branky a nahrávky: 28. Pavlačka (Čempel) – 20. Naar (Lang), 35. Šedivý (Jušta, Šlaicher), 49. Šedivý (Jušta), 57. Šlaicher (Kašpar, Lang), 60. Šlaicher (Budina, Pajer). Rozhodčí: Pelc – Barteček L., Rychlý. Vyloučení: 6:5. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 116. Střely na branku: 18:33 (7:13, 7:9, 4:11). Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:5.

AZ Residomo Havířov: Nowak – Topolanský, Bílek, Puzoň, Frančiak, Dabrowski, Zmarzlák – Pavlačka, Čempel, Bochnak, Adámek, Vojkůvka, Zapletal, Urbančík, Sztuc, Byčkov, Horváth
Mountfield Hradec Králové: Sajdl – Pelda, Králík, Boukal, Naar, Drbal, Pinkas – Moravec, Souček, Budina, Kašpar, Lang, Beneš, Jušta, Pajer, Šlaicher, Šedivý, Hynek, Boštík

Utkání začalo oboustranně svižně a první šance na sebe nedaly dlouho čekat. Za hosty ale nejprve neuspěl sám před gólmanem Nowakem Pelda a na druhé straně nepřekonal hradeckého strážce klece Sajdla v podobné situaci Bochnak. Pak zazdil velkou šanci AZetu při dvojnásobné přesilovce Szturc, když v 11. minutě nedostal puk do poloodkryté klece. Hosté v závěru třetiny také svou početní výhodu nevyužili, ale krátce po ní, v pokračujícím náporu, už skóre otevřeli. Obránce Jakub Naar schoval svou střelu od modré za clonícího domácího útočníka a puk skončil, po odrazu od spojnice tyče a břevna, za Nowakovými zády – 0:1.

Do druhé třetiny vstoupili mnohem aktivněji domácí, za což byli odměněni vyrovnávacím gólem. Už ve vlastním oslabení mohl srovnat po úniku Adámek, ale nakonec se to podařilo až ve 28. minutě Martinu Pavlačkovi, který se z téměř nulového úhlu trefil přesně na první tyč pod víko – 1:1. Hosté postupně, i díky dvěma dalším přesilovkám, alespoň trochu hru vyrovnali a ve 35. minutě si vzali vedení zpět. Chybu havířovských na útočné modré a následný rychlý brejk 2 na 1 využil perfektním blafákem Daniel Šedivý. Na konci třetiny měly ještě oba týmy možnost početní výhody, ale branka nepadla.

Ve třetí třetině už ale domácí na svůj sympatický výkon proti favoritovi moc nenavázali. Naopak hradečtí využili ve 49. minutě další přečíslení, a opět to byl Daniel Šedivý, kdo poslal puk, tentokrát pod horní tyčkou, do klece. AZ mohl ještě korigovat o minutu později, ale situaci 2 na 1 nevyužil a v následné přesilovce netrefil Bochnak poloodkrytou branku. A tak hosté v samém závěru dvěma brankami navýšili své vedení. Nejprve se v přesilovce v 57. minutě po křížné přihrávce z pravého kruhu trefil z první Radek Šlaicher a stejný hráč uzavřel v poslední minutě, střelou z hranice brankoviště do poloodkryté branky, skóre na konečných 5:1.

Ohlasy k utkání


Tomáš Potěšil (AZ Residomo Havířov): Stál proti nám soupeř, který vede suverénně tabulku a za celou sezonu prohrál jen jednou, takže na jeho straně je obrovská kvalita. Myslím, že první a druhá třetina nebyla z naší strany vůbec špatná, ale přesto se ukázalo, proč je Hradec první. Dokázal, na rozdíl od nás, využít nabídnutých příležitostí. Ve třetí třetině už soupeř dominoval. Nemůžeme se vymlouvat na to, že jsme nebyli kompletní. Šanci dostali hráči, kteří jsou právoplatnými členy našeho kádru, ale ten rozdíl postupně narůstal. Za první dvě třetiny patří ale klukům pochvala.


Martin Štrohanzl (Mountfield Hradec Králové): Utkání se mi nehodnotí úplně lehce. My jsme s Havířovem hráli v létě na turnaji a věděli jsme, že hraje bojovně a disciplinovaně po celých 60 minut. Takže jsme se na to připravovali. V první třetině jsme hráli to, co jsme měli, ale asi pod dojmem snadného vedení jsme do druhé třetině vstoupili příšerným způsobem. Domácí nás přehrávali, zaslouženě vyrovnali a mohli dát i další branky. My jsme to nějak přežili a po důrazné domluvě jsme ve třetí třetině už hráli o něco lépe. Asi pod dojmem blížících se vánoc ale nejsou naše výkony takové, jaké by měly být.

Youtube