AZ Havířov

Vstupenky na utkání AZetu kupujte zde.

Starší dorost zvládl přestřelku s Třincem a vyhrál 7:4

Tomáš Vlček | 10.01.2018

Dohrávka zápasu extraligy staršího dorostu byla ve středu v podvečer k vidění v Gascontrol Aréně. Mladí AZeťáci přivítali třinecké Oceláře a potvrdili slušnou formu z poslední doby. Rychle získali vedení, a i když soupeř vyrovnal, ve druhé třetině šli do trháku, který už si, i přes přestřelku v závěru, pohlídali až do konce. Výrazný podíl na výhře měl kapitán Vojta Ševěček (2+1)(na snímku). Pátou výhrou v řadě havířovští připsali důležité 3 body a drží výbornou třetí příčku v tabulce své skupiny. Další utkání sehraje AZ v pátek v Chomutově, doma se představí v neděli proti Ml. Boleslavi.

ELSD - 29.kolo st 10.1.18:00
AZ Residomo Havířov - HC Oceláři Třinec
7:4
(1:1, 4:1, 2:2)

Branky a nahrávky: 4. Ševěček (Bambula), 24. Dufek K. (Juhász, Bambula), 35. Juhász (Bambula, Ševěček), 38. Cienciala (Adámek, Janeček), 40. Mastič (Tomeček), 56. Žídek (Janeček), 60. Ševěček (Bambula) – 16. Krč (Havránek), 37. Čmiel (Geidl), 53. Havránek (Michálek), 57. Raška (Havránek). Rozhodčí: Pelc – Barteček L., Novák. Vyloučení: 8:4. Využití: 1:2. V oslabení: 1:0. Diváci: 176. Střely na branku: 35:28 (9:10, 16:8, 10:10). Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:2, 5:2, 5:3, 6:3, 6:4, 7:4 .

AZ Residomo Havířov: Štipčák – Uhlíř, Thiel, Máca, Ševěček, Pavelek, Grygar, Mastič – Bambula, Bochnak, Hilšer, Juhász, Janeček, Revaj, Ciencala, Žídek, Tomeček, Dufek K., Pindel, Adámek
HC Oceláři Třinec: Ochman – Weber, S. Radzienciak, Bulava, Konderla, P. Adámek, Michálek, Homola – Havránek, Krč, Matěj, Indrst, Geidl, Raška, Zoubek, Stebel, Čmiel, Plandor

Na první branku se čekalo přesně 4 minuty. Pak našel Bambula na levém kruhu nejetého havířovského kapitána Vojtu Ševěčka, a ten svou milimetrově přesnou střelou vymetl vzdálenější šibenici třinecké branky – 1:0. Hosté mohli srovnat v minutě desáté, ale Štipčák bleskově vykopnutým betonem zlikvidoval šanci Michálka z mezikruží. Oceláři byli v této části třetiny aktivnější a vyrovnání se dočkali na konci své přesilovky v 16. minutě. Tomáš Krč vypálil z levého kruhu, gólman Štipčák nic neviděl a puk skončil v brance. Poslední šanci třetiny měli domácí. Janeček dostal přihrávku do jízdy mezi beky, ale sám před hostujícím gólmanem Ochmanem neuspěl.

Také druhou třetinu začal AZ vstřelenou brankou. Po rychlé akci ještě Ochman stihl vychytat Juhásze, ale Karel Dufek už nemel problém puk uklidit do prázdné branky – 2:1. Následující desetiminutovka přinesla řadu vyloučených, a hodně šancí, ale branku žádnou. Třinec nevyužil ani minutovou dvojnásobnou přesilovku. Zato od 35. minuty se spustil doslova brankostroj. Nejprve v početní výhodě dostal Lukáš Juhász po krásné kombinaci puk před polodkrytou branku a nezaváhal – 3:1. Za dvě minuty, rovněž v přesilovce, Matouš Čmiel střelou z první propálil Štipčáka – 3:2. Ve 38. minutě rychlá akce domácích vedla k přečíslení 2 na 1, které zakončil Jan Cienciala krásnou střelou pod horní tyčku – 4:2. No a půlminutku před druhou sirénou dostal přihrávku do jízdy Maxim Mastič, a z pravé strany propálil Ochmana – 5:2.

Ve třetí třetině to dlouho vypadalo, že už se nic moc dít nebude a výsledek zůstane bez změny. V 53. minutě ale dostal Marek Havránek přihrávku z poza branky do ideální pozice a střelou k tyči překonal Štipčáka – 5:3. Tím odstartoval zajímavý závěr zápasu. Vzápětí totiž dostali hosté k dispozici přesilovku, ale domácí v ní vybojovali puk na vlastní modré, dva se hnali na Ochmana a zakončující Jan Žídek i s trochou štěstí třineckého gólmana prostřelil - 6:3. Chvíli na to ale hosté opět snížili. Po jejich rychlé akci stihl sice Štipčák ještě vyrazit střelu Havránka, ale na dorážku Adama Rašky neměl nárok. Pak hráli přesilovku domácí, ovšem faulem se o ni připravili a Oceláři sáhli po hře bez brankáře. Při ní se ale přes celé kluziště trefil do prázdné branky Vojtěch Ševěček a uzavřel skóre na konečných 7:4.

Ohlasy k utkání


Tomáš Urbánek (AZ Residomo Havířov): Dneska budu stručný. Musím kluky pochválit za velmi dobrý výkon. Konečně nám to tam napadalo a můžeme se radovat z vítězství.

Youtube