AZ Havířov

Vstupenky na utkání AZetu kupujte zde.

Starší dorostenci ztratili proti Vsetínu tříbrankový náskok, ale nakonec berou dva body

Tomáš Vlček | 10.12.2017

V neděli po poledni viděla havířovská Gascontrol Aréna souboj starších dorostenců AZetu a Vsetína. Po bezbrankové první třetině šli havířovští v té druhé do dvoubrankového vedení a to ještě ve třetí části navýšili. Ale hosté, díky dvěma využitým přesilovkám, snížili a 5 minut před koncem dokonce vyrovnali. Bod navíc pro AZ vystřelil v prodloužení Ernest Bochnak. Další utkání sehraje Havířov v úterý v předehrávce v Litvínově.

ELSD - 25.kolo ne 10.12.13:30
AZ Residomo Havířov - VHK Vsetín
4:3p
(0:0, 2:0, 1:3 - 1:0)

Branky a nahrávky: 28. Ševěček (Revaj, Hilšer), 36. Hilšer (Žídek, Ševěček), 46. Žídek (Cienciala, Janeček), 62. Bochnak – 47. Matiaško (Klímek, Půček), 48. Jenáček (Matiaško, Půček), 56. Půček (Klímek, Matiaško). Rozhodčí: Pelc – Mikler, Tomis. Vyloučení: 3:3, navíc Grygar (HAV) a Krupa (VSE) 5+20 za hrubost. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 96. Střely na branku: 39:41 (22:14, 9:6, 5:18, 3:3). Průběh utkání: 3:0, 3:3, 4:3.

AZ Residomo Havířov: M. Dufek – Thiel, Ševěček "C", Máca, Uhlíř, Pavelek, Grygar – Juhász "A", Janeček, Pindel – Žídek, Bochnak, Cienciala – Revaj, Tomeček, Hilšer "A" – Adámek, Byčkov, K. Dufek.
VHK Vsetín: Chrástecký – Ondračka "C", Jenáček, Kožený, Lašák, Mikulenčák, Vávra, Fojtášek – Půček "A", Matiaško "A", Klímek – Baďura, Petriska, Pernický – Lukačka, Zetocha, Krupa.

První třetina nabídla oboustranně vyrovnaný hokej s dostatkem brankových příležitostí. Branku ale nepřinesla. Za hosty mohl skórovat třikrát Matiaško, ale na Dufka ani jednou nevyzrál, stejně jako Baďura při nařízeném trestném střílení. Z šancí domácích je třeba zmínit prozatím neúspěšné Žídka a Bochnaka, jejichž čas ale v utkání ještě později přišel.

Ve druhé třetině už branky přišly. Nejprve havířovští ubránili oslabení, včetně šance Klimka a na začátku 28. minuty sami otevřeli skóre. Po pěkné souhře našel Marek Revaj v mezikruží kapitána Vojtu Ševěčka a ten střelou po ledě s přehledem překonal Chrásteckého – 1:0. AZ měl i další šance. Ovšem Hilšer netrefil z dobré pozice mezi tři tyče a Janeček dokonce z brankoviště poslal bekhendem puk po ledě mimo. Radovat se havířovští tak mohli až v minutě 36., kdy jim v přesilovce vyšla další pěkná a rychlá souhra, na jejímž konci byl Adam Hilšer – 2:0. A to ještě v samém závěru při další přesilovce Janečkovi při dorážce před prázdnou brankou přeskočil puk čepel hokejky!

Třetí branky se tak domácí dočkali ve 46. minutě. Jan Žídek vlétl do pásma, napřáhl na levém kruhu a puk se po jeho tvrdé střele překulil Chrásteckému přes beton k tyči. Vypadalo to, že o výsledku utkání začíná být rozhodnuto, ale nebylo. Už za chvilku šli totiž domácí během pár vteřin do tří a Valaši obě přesilovky, díky Michalu Matiaškovi a Šimonu Jenáčkovi, využili. V 53. minutě svedli zápasnický souboj domácí Grygar a hostující Krupa. Na body by asi vyhrál domácí borec, ale rozhodčí je oba poslal s trestem na 5+20 minut do šatny.

A zápas gradoval. Vyrovnání měl na hokejce Jenáček, ale zblízka Dufka nepropálil. Na druhé straně trefil v brejku Žídek svou prudkou střelou břevno! V čase 55:16 už ale bylo srovnáno. Hosté vybojovali puk u mantinelu za domácí brankou a Roman Půček jej potřetí procpal za Dufka. Další branka už do 60. minuty nepadl a tak se šlo do prodloužení. To ukončil v čase 61:59 Ernest Bochnak. Našlápl ve středním pásmu a hned po přejetí modré čáry vyslal přes obránce prudkou střelu, která asi po teči bránícího hráče zapadla přesně pod horní tyčku. AZ tak bere za výhru 4:3p dva body, na Valachy zůstal jeden.

Ohlasy k utkání


Tomáš Urbánek (AZ Residomo Havířov): Utkání mělo takový oboustranně ospalý začátek. Přesto jsme měli už v první třetině spoustu šancí, které jsme nevyužili, což byla velká škoda. Ve druhé třetině jsme se však dvakrát krásně prosadili. Po gólu na 3:0, na začátku třetí třetiny, jsme si mysleli, že zklidníme naši hru, ale naopak, naše nedisciplinovanost nás opět obrala o body. Dvakrát jsme se nechali zbytečně vyloučit a soupeř to využil. Pak jsme zbytečně přestali hrát, začali jsme bránit výsledek, strachovat se o něj a byli jsme za to potrestáni. Naštěstí se k nám přiklonilo štěstíčko a nakonec jsme získali dva body.


Josef Turek (VHK Robe Vsetín): V první třetině jsme si vytvořili spoustu šancí, které jsme neproměnili, nebo nás vychytal gólman. Tam jsme moli jít do vedení. Ve druhé třetině jsme chtěli pokračovat v naší hře. Ale Havířov byl lepší, zatlačil nás a projevilo se to i na výsledku. Do třetí třetiny jsme udělali nějaké redukce v sestavě, které se povedly. Nahrálo nám i dvojnásobné vyloučení soupeře, které jsme potrestali dvěma góly. Dostali jsme se do zápasu a měli jsme i další šance. Jsem moc rád, že nám povedlo vyrovnat. Sice jsme mohli dát i další branku a vyhrát, ale i za ten bod, získaný po tom vzepětí ze stavu 0:3, jsem rád a chci kluky pochválit.

Youtube