AZ Havířov

Vstupenky na utkání AZetu kupujte zde.

Mladší dorostenci otočili zápas v Šumperku

David Motloch | 21.10.2017

10. kolo ELIOD Extraligy mladšího dorostu zavezlo mladší dorostence AZetu do Šumperku. Dlouho to vypadalo, že se svěřenci trenéra Tomáše Potěšila budou jen marně snažit dotáhnout náskok soupeře. Když totiž na trefu domácích z půle první části reagoval ve druhé třetině brankou Mastič, Draci pohotově odpověděli. Havířovští si ale to nejlepší schovali na závěr, když k vyrovnání nejprve přispěl trefou Horváth, aby posléze v prodloužení vystřelil pro AZ bod navíc Adámek. MDO tak dokonalo v Šumperku obrat a odváží si domů vítězství v poměru 3:2 po prodloužení. Další utkání dorost sehraje ve čtvrtek 26.10. doma proti Porubě.

ELMD - 10.kolo so 21.10.11:30
HK MD Šumperk - AZ Residomo Havířov
2:3p
(1:0, 1:1, 0:1 - 0:1)

Branky a nahrávky: 11. Fibigr (Polách, Kučera), 34. Zembol (Plhal, Horký) – 33. Mastič (Adámek), 42. Horváth, 63. Adámek. Rozhodčí: Vepřek – Zouhar, Novotná. Vyloučení: 7:5. Využití: 1:2. Diváci: 37. Střely na branku: 20:33. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 2:3.

HK MD Šumperk: Borovička – Holub,Cekr, Křivohlávek, Plhal, Kubíček, Blaháček, Přecechtěl – Polách, Zembol, Fibigr, Mácha, Kučera, Horký, Moravec, Minařík
AZ Residomo Havířov: Ludvík – Macurák, Dabrowski, Koubek, Frančiak, Černý, Topolanský – Horváth, Byčkov, Szturc, Adámek, Bochnak, Mastič, Čempel, Backa, Pavlačka

Úvodní dvacetiminutovky se lépe zhostili domácí hokejisté, kteří se v její půli ujali vedení v zápase. V 11. minutě rozvlnil brankovou síť za zády brankáře Ludvíka šumperský Fibigr. Toto skóre vydrželo až do rozchodu obou týmů do šaten. První třetina sice nabídla po jedné přesilovce na obou stranách, obě však zůstaly nevyužity. 

Druhé dějství nabídlo dvojnásobný počet branek, přičemž oba úspěšné střelecké pokusy padly rychle za sebou. Ve 33. minutě srovnával za hosty dobře pálící Maxim Mastič. Jak už ale bylo řečeno, nerozhodný stav měl pouze jepičí život. Za pouhých 23 vteřin později totiž domácí našli odpověď v podobě střely Jakuba Zembola. Sluší se ještě podotknout, že obě branky padly z početních výhod. 

Třetí část znamenala obrat ve vývoji zápasu. Hned ze startu na to Havířovští šlápli a již v 42. minutě bylo opět srovnáno. Zasloužil se o to přesným zásahem Kevin Horváth. Následovala celá řada vyloučení, a to na obou stranách, avšak skóre už se do závěrečné sirény nezměnilo. V následném prodloužení dokonal obrat hostí Lukáš Adámek, jenž v 63. minutě překonal brankáře Borovičku. Havířov si tak odváží domů vítězství v poměru 3:2 po prodloužení.

Youtube