AZ Havířov

Vstupenky na utkání AZetu kupujte zde.

SDO: Na úvod cenné dva body z ledu Vítkovic

Jozef Valenčík | 08.09.2017

V prvním zápase na starší dorostence čekal nepříjemný soupeř v podobě Vítkovic. AZet však na led soupeře odjel s cílem zabojovat se o první body. V první třetině mohl jít AZet do vedení, Cienciala však samostatný nájezd neproměnil. Na první branku se tak čekalo do 35. minuty, kdy zamířil přesně Hilšer. Už to vypadalo, že si Havířov odveze všechny body, ale Vítkovice dokázaly pětasedmdesát vteřin před koncem třetí třetiny srovnat a poslat zápas do prodloužení. V tom se podařilo rozhodnout Pavelkovi, který zajistil druhý bod pro AZet!

ELSD - 1.kolo pá 8.9.17:00
HC Vítkovice Ridera - AZ Residomo Havířov
1:2p
(0:0, 0:1, 1:0 - 0:1)

Branky a nahrávky: 59. Věntus (Konečný, Beránek) – 35. Hilšer (Janeček), 63. Pavelek (Pliska, Hilšer). Rozhodčí: Fiala – Adamec, Poruba. Vyloučení: 4:4. Využití: 0:0. Diváci: 35. Střely na branku: 34:31. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2.

HC Vítkovice Ridera: Piták – F. Zapletal, Takáč, Smička, Vacula, Kunc – Vojtovič, Lednický, Fridrich, Kadula, Beránek, Bernovský, Kylnár, Konečný, Věntus, Lewandowski.
AZ Residomo Havířov: Dufek – Pliska, Hrček, Thiel, Máca, Ševěček, Pavelek, Grygar – Bambula, Bochnak, Hilšer, Juhász, Janeček, Revaj, Cienciala, Žídek, Del Favero, Tomeček.

Havířovští starší dorostenci zajížděli k prvnímu kolu nového ročníku Extraligy staršího dorostu do sousedních Vítkovic. V úvodních minutách hry mohli hosté velmi brzy pykat, jelikož se havířovský útočník Juhász nechal vyloučit, ale realita byla zcela opačná. 

Záhy se totiž nedovoleným způsobem provinil také domácí Fridrich, přičemž za jeho prohřešek sudí nařídil trestné střílení. Velkou možnost poslat Havířov do vedení měl Cienciala, ten ovšem nabídnutou šanci nevyužil a trestné střílení tak skončilo bez vstřelené branky.

V průběhu první periody měli hosté ještě dvě příležitosti přesilových her, ani jednu z nich se jim však nepodařilo proměnit. Oba týmy tedy putovaly do šaten za bezbrankového stavu. Rozvlnit síťku se podařilo až ve druhém dějství, přesněji ve 35. minutě, a byli u toho hokejisté Azetu. Po nahrávce od Michala Janečka se Adamu Hilšerovi podařilo zamířit přesně za záda chytajícího Pitáka.

Následovaly další přesilové hry, které si postupně vyzkoušely oba celky, dlouho se však týmům nedařilo překonat skvěle chytající brankáře Pitáka s Dufkem. Naneštěstí pro Havířovské, domácímu celku se to do závěrečné sirény přeci jen podařilo. V 59. minutě se vítkovičtí útočníci radovali právě z využité přesilovky, kterou přesnou ranou završil gólem Dominik Věntus.

Radost domácích však netrvala příliš dlouho. V nastaveném prodloužení se totiž ke kotouči v útočném pásmu dostali Havířovští, a jak už asi všichni tuší, tato akce skončila brankou. V rozehrané 63. minutě završil povedenou kombinaci Hilšera s Pliskou střílející Vojtěch Pavelek, čímž zařídil svým spoluhráčům prémiový bod. 

Starší dorostenci AZetu si tedy odvezli z půdy soupeře dva body do tabulky, které rozhodně potěší. Další utkání sehrají svěřenci trenéra Tomáše Urbánka v pátek 15.9. v domácí Gascontrol Aréně proti Vsetínu.

Ohlasy k utkání


Tomáš Urbánek (AZ Havířov): Myslím, že dnes bylo k vidění oboustranně kvalitní utkání, v němž oba brankáři drželi své týmy. Nám pomohlo, že jsme vstřelili první branku, bohužel se nám nepodařilo vedení udržet. Každopádně jsme rádi, že se k nám přiklonilo štěstíčko a v prodloužení jsme vstřelili branku my. Pro nás se každý bod počítá a povedený vstup do sezony nám může pomoct. Kluci dnešní zápas odmakali, šli tomu naproti, takže jsme se vstupem do sezony spokojeni.

Youtube