AZ Havířov

Vstupenky na utkání AZetu kupujte zde.

I přes dobrý výkon podlehl AZ v Nových Zámkoch 1:2

Tomáš Vlček | 15.08.2017

Pátý přípravný zápas zavedl hokejisty AZetu podruhé k našim východním sousedům. V jihoslovenských Nových Zámkoch podali svěřenci trenéra Janečka velmi dobrý výkon. V první a třetí třetině měli i herně navrch, ale nakonec podlehli domácímu extraligovému HC Mikron 1:2. Jediný havířovský gól vstřelil Tomáš Gřeš (na snímku). Další zápas sehraje AZ již v pátek od 16:30 v Prostějově.

Přípravné zápasy - 0.kolo út 15.8.18:30
HC Mikron Nové Zámky - AZ Residomo Havířov
2:1
(0:0, 2:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 30.Schultz (Zbořil), 36.Kučkin (Rayenko, Novotný) - 31.Gřeš (Sikora). Rozhodčí: Druga, Bachúrik – Konc, Hronský. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 754. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1.

HC Mikron Nové Zámky: Kováč – Plašil, Dudas, Kanarsky, Salija, Kovačevič, Chovan (A) - Rayenko, Novotný, Kučkin – Cetkovský (C), Varga, Lantoši – Zbořil, Dubinin, Schultz – Tibenský, Šimun, Fábry (A).
AZ Residomo Havířov: Laco – Petran, Drtil, Chroboček, Postnikov, Krisl, Dudek, Ševěček - Greš, Sikora, Beránek – Fronk, Illéš, Kanko – Bambula (C), Maruna, Pořízek – Bednář, Cihlář, Peterka.

I přestože měli havířovští za sebou dlouhou cestu autobusem, vstoupili do zápasu velmi aktivně a první třetina byla víceméně v jejich režii. Bohužel však nevyužili žádnou za svých příležitostí a to se pro další vývoj utkání ukázalo jako klíčové. Zatímco první perioda nakonec skončila bez branek v té druhé už se, jednak domácí výrazně zvedli, a především rozhodli v ní o své výhře.

Ve 30. minutě poslal Mikron do vedení zkušený Kanaďan Jesse Schulz. Za AZ už za minutu srovnal Tomáš Gřeš. Ve středním pásmu dostal přesnou přihrávku od Marka Sikory, dostal se za záda obránců, z levé strany se natlačil před gólmana Kováče a bekhendem mu poslal obloučkem puk do sítě. Jenže za 5 minut dostali domácí k dispozici přesilovku, kterou po parádní souhře zakončil přesnou střelou do šibenice ruský útočník Stanislav Kučkin.

Na AZeťácích byla ve třetí třetině vidět velká snaha zápas srovnat. Domácí svůj těsný náskok urputně bránili a hrozili z nebezpečných brejků. Více šancí však bylo na havířovských hokejkách a některé po krásných akcích vyloženě volaly po gólu. Střelecké štěstí se nakonec už k havířovským neotočilo čelem a domácí tak své těsné vedení uhájili.

Oba týmy se přesně za 14 dní střetnou znovu. Tentorkát však na havířovském ledě.

Ohlasy k utkání


Martin Janeček (HC AZ Havířov): První třetina byla jednoznačně naše, tam jsme měli soupeře dole a mohli jsme odskočit i do většího náskoku. Nestalo se tak a podle mě to byl zlomový moment. Ve zbytku utkání se hrál krásný hokej se šťastnějším koncem pro domácí. Já jsem s výkonem týmu spokojen, i mladí hráči, kteří nastupovali celý zápas, hráli velice slušně. Jen jsme měli jít vítězství více naproti, takovým tím instinktem zabijáka, kdy dorazíme soupeře, kterého jasně přehráváme. To jediné nám tam chybělo a na tom budeme pracovat.

Youtube