AZ Havířov

Vstupenky na utkání AZetu kupujte zde.

AZ po soustředěném výkonu porazil Kladno

Petr Miklas | 06.01.2018

Vstup do utkání AZetu vůbec nevyšel, hned na začátku hrál v oslabení a inkasoval. Domácí hráče ale rychlý gól nerozhodil, hráli trpělivou obrannou hru a začali se pouštět i do útočných výpadů. Patrik Luža svým prvním gólem za AZ vyrovnal. Na začátku druhé části hráli opět hosté přesilovku, ale tentokrát skóroval při oslabení domácí Jan Hudeček. Ve zbytku utkání už branka nepadla a AZet vybojoval cenné vítězství 2:1.

WSM liga - 37.kolo so 6.1.17:30
AZ Residomo Havířov - Rytíř Kladno
2:1
(1:1, 1:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 13. Luža (M. Kalus, Tomi), 23. Hudeček (Tomi, Dudek) – 1. D. Tůma (Kurjanov, J. Kloz). Rozhodčí: Skopal, Fiala V. – Reich, Gančarčík M.. Vyloučení: 5:4. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 1.985. Střely na branku: 28:31 (12:10, 11:5, 5:16). Zblokované střely: 5:3. Vhazování: 26:42. Průběh utkání: 0:1, 2:1.

AZ Residomo Havířov: Dolejš – Krisl, Drtil, Dudek, Luža, R. Havel, Chroboček – M. Kalus, Hudeček, Tomi – Maruna, Rác, Fronk – L. Bednář, Matai, Kanko – Baláž, Pořízek, Gřeš.
Rytíř Kladno: Cikánek – Zelingr, Štich, Kehar, Repe, P. Hořava, F. Matula, Veber – Pekr, R. Přikryl, Kubík – D. Tůma, Kurjanov, J. Kloz – Svedlund, Machač, Vildumetz – Zikmund, T. Kaut, Redlich.

AZ neměl zrovna šťastný vstup do utkání. Už v první minutě totiž zamířil na trestnou za vyhození puku Kalus a Rytíři přesilovku za 11 vteřin díky Davidu Tůmovi využili – 0:1. V následujících minutách domácí obrana několikrát nestála pevně na svých nohách, ale Tůma ani Štich tentokrát puk za Dolejše nedostali. Na druhé straně šikovně tečoval před Cikánem střelu od modré Gřeš, ale také hostující strážce branky odolal. Pak se hra stala oboustranně trochu neurovnanou, až na začátku 13. minuty napřáhl z pravé strany domácí bek Patrik Luža a svým prvním gólem za AZ srovnal na 1:1. Od 15. minuty hrál AZ neúspěšně přesilovku, ale hned po jejím skončení se bylo na ledě opravdu na co dívat. Jednak se oboustranně přitvrdilo a také mohly padnout další branky. Za hosty však Tůma pálil z mezikruží mimo, a na druhé straně přestřelil polodkrytou branku Maruna a následně Hudečka s Kalusem nadvakrát vychytal Cikánek.

Také na začátku druhé třetiny šli domácí do čtyř, ale tentokrát se mohli radovat ze své první branky v oslabení v letošní sezoně. Jan Hudeček dostihl vyhozený puk a sám před Cikánkem mu poslal puk forhendem po ledě k tyči – 2:1. Po skončení oslabení byl AZ o něco lepším týmem, ale k navýšení skóre mu nepomohly ani dvě přesilovky. Krátce po polovině utkání mohl srovnat v situaci 2 na 1 po přihrávce Zikmunda Redlich, ale Dolejš puk za svá záda nepustil. Stejná dvojice se tlačila za gólem na havířovském brankovišti i ve 34. minutě, opět bez úspěchu. O minutu později krátký tlak hostů vyvrcholil Machačovou střelou, která lízla tyč. Na druhé straně ve 37. minutě si vybruslil od mantinelu až před Cikánka Gřeš, ale ani nadvakrát nenašel mezírku v jeho postoji. V samotném závěru třetiny ohrozili Dolejše Svedlund a známá dvojice Redlich-Zikmund, na druhé straně vystrašili Cikánka Pořízek a Kalus, ale branka už do přestávky nepadla.

Třetí třetinu začali aktivněji Rytíři. Domácí defenziva však pracovala spolehlivě, a co nezastavili obránci, zachránil Dolejš. Vytáhl se zejména v oslabení od 46. minuty betonem proti Kautovi, a pak v sedě proti náporu na svém brankovišti. Na druhé straně se řítil sám na Cikánka Kalus, ale puk měl na dlouhou hůl a tak do něj stačil jen dloubnout. Tlak hostů postupně sílil, havířovští hrozili z občasných brejků. Pět minut před koncem mohl po Drtilově akci zamést puk do poloodkryté kladenské branky mladíček Baláž, ale kotouč mu proklouzl pod čepelí. Poslední dvě minuty už to zkoušelo Kladno i v šesti bez brankáře, ale Dolejš za své záda žádný puk nepustil a protože ani domácí nedokázali kotouč z několika možností dostat do prázdné hostující branky, skončil zápas výhrou AZetu 2:1.

Ohlasy k utkání


Patrik Rimmel (AZ Residomo Havířov): Chtěli jsme hrát od počátku aktivně, ale bohužel po té inkasované brance na nás byla trochu deka. Myslím ale, že od 10. minuty jsme byli lepším týmem a otočili jsme i výsledek. Ve třetí třetině nás sice soupeř zatlačil, ale ustáli jsme to. Za tři body jsme moc rádi.


Miloslav Hořava (Rytíři Kladno): Myslím, že jsme měli dobrý vstup do utkání, kdy jsme vstřelili vedoucí branku a měli jsme i další šance. Ty jsme bohužel nevyužili a pak nás domácí svou ohromnou bojovností přetlačili a já jim gratuluji ke třem bodům.

Fotogalerie k zápasu
Youtube