AZ Havířov

Vstupenky na utkání AZetu kupujte zde.

V Třebíči neúspěšně, domácí rozhodli v přesilovkách

David Motloch | 30.09.2017

Do Třebíče havířovští hokejisté zajížděli s reálnými ambicemi na zisk bodů, ale průběh utkání rozhodl jinak. Domácí tým se v přesilovkách velice rychle ujal vedení 3:0 v zápase, což bylo pro konečný výsledek rozhodující. Je sice pravda, že ještě ve druhé třetině to chvíli vypadalo na potencionálně dramatickou koncovku, jelikož AZ zásluhou branek Drtila a Krisla snížil na rozdíl jediného gólu, ale více již havířovští hráči nestihli. Horácká Slavia naopak přidala další přesilovkovou pojišťovací branku a získala na svém ledě vítězství 4:2. AZ bude mít šanci na zisk bodů již ve středu na domácím ledě proti Ústí nad Labem.

WSM liga - 8.kolo so 30.9.17:30
SK Horácka Slavia Třebíč - AZ Residomo Havířov
4:2
(3:1, 1:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 8. Kaláb (Dolníček, Horký), 12. Vodný (D. Mikyska, T. Havránek), 15. Kusko (R. Zohorna, T. Havránek), 40. Horký (Kaláb, Dolníček) – 19. Drtil (P. Beránek, Postnikov), 31. Krisl (Sikora). Rozhodčí: Čech, Skopal – Polák, Kotlík. Vyloučení: 2:8. Využití: 4:1. Diváci: 1048. Střely na branku: 25:25 (12:8, 8:8, 5:9). Zblokované střely: 17:5. Hity: 25:7. Vhazování: 34:30. Průběh utkání: 3:0, 3:2, 4:2.

SK Horácka Slavia Třebíč: Vejmelka – Kaláb, L. Vágner, Hort, D. Mikyska, Spurný, Čejka – Horký, Dolníček, R. Erat – Vodný, Jan Wasserbauer, T. Havránek – Kratochvíl, R. Zohorna, Kusko – Paták, Tadeáš Král, Malec.
AZ Residomo Havířov: Dolejš – Krisl, R. Havel, Postnikov, Drtil, Staněk, Petran – Kanko, Matai, Sikora – Pořízek, Hudeček, M. Kalus – P. Beránek, Maruna, Gřeš – Kotala, Cihlář, L. Bednář.

Úvodní vhazování zápasu vyhráli hosté, ale do výraznější akce se nedostali. Na druhé straně pak střelu Lukáše Horta ukryl havířovský brankář Dolejš do své výstroje. Kratochvílovo nahození tečoval před brankou Král. Dolejš byl však pozorný a kotouč schoval do lapačky. Pak přišly i havířovské příležitost - Kotalovu střelu vytěsnil Vejmelka pravým ramenem do ochranné sítě. V 8. minutě si Krisl za pád pod nohy vykoledoval u rozhodčích dvě minuty a Třebíč si zahrála první přesilovku. Horácká Slávia početní výhodu rychle využila. Roman Erat přihrál přes šířku kluziště Tomáši Kalábovi, který rychlou střelou překvapil Dolejše a domácí tak rázem vedli. Třebíč byla při chuti a snažila se své jednobrankové vedení navýšit. Havířov se znovu provinil proti pravidlům, další třebíčská přesilovka byla na světě, a další branka na sebe nenechala dlouho čekat. Michal Vodný dostal přihrávku od Dalimila Mikysky a ranou bez přípravy zvýšil na 2:0. Domácí tak zužitkovali i svou druhou početní výhodu. 

Havířovští se v následujících minutách vůbec nemohli dostat do pásma, třebíčská aktivita jim dělala velké problémy a dopustili se dalšího faulu. I ten domácí znovu potrestali. Rána Silvestera Kuska si našla cestu až do sítě a Třebíč si tak už v první třetině vytvořila výrazný náskok. Horácká Slávia držela neskutečné tempo a na ledové ploše naprosto dominovala. Další přesilovka domácích brankou neskončila. Staněk dostal parádní přihrávku a řítil se sám na Vejmelku. Ten si ovšem s jeho pokusem poradil. Následně se však Havířovu podařilo snížit. Rána Tomáše Drtila v polovině 19. minuty zapadla do třebíčské sítě a hosté se mohli radovat ze své první branky.

Na začátku druhé periody byl na dvě minuty vyloučen Havel a domácí si zahráli v pořadí už pátou přesilovku v utkání. Nevytvořili si však výraznější šance a početní výhodu neproměnili, stejně jako vzáúětí havířovští. Ale k vidění byly další šance - Vágnerova střela minula havířovskou branku. Pak se Lukáš Hort se v rohu kluziště dopustil nedovoleného zákroku a Havířov si zahrál další přesilovku. Vejmelka v ní skvěle nejprve vytěsnil první Krislovu ránu mimo tři tyče, ale napodruhé už se však Jiří Krisl nemýlil a hosté tak v polovině utkání snížili na jednobrankový rozdíl. 

Jenže té samé minutě Beránek vyhodil puk mezi diváky a početní výhodu si zahráli také domácí. Vágnerovu bombu našel Dolejš ve své lapačce. Jakoby už dnes těch trestů nebylo rozdáno dost. Další trest vyfasoval havířovský Petran. Mikyskovu ránu a i následující dorážku si Dolejš pohlídal. Ve 39. minutě se hosté dopustili technického přestupku a Třebíč další přesilovku využila. Devět sekund před koncem druhé třetiny tečoval Kalábovu ránu Luboš Horký a bylo to 4:2.

Ve třetí třetině už měli herní i střeleckou převahu hosté. Kotala se snažil zasunout kotouč za Vejmelku, ale nebyl úspěšný. Na druhé straně Zohorna objel havířovskou branku a málem překonal brankáře Dolejše. Pak Krislova dělovka orazítkovala jen plexisklo. Havířov se více hrnul do útoku a snažil se vstřelit kontaktní branku, ale hrozili i domácí. Spurného rána byla sklepnuta hokejkou a málem skončila v havířovské brance. Vágnerovu ránu si Dolejš pohlídal. Krisl následně přidal další střelu, ale proti Vejmelkovi neobstál. S Havránkovou střelou si Dolejš poradil. V závěru hosté obléhali Vejmelkovu branku, ale neúspěšně. Krislova dělovka trefila do helmy Václava Čejku. Ten se ovšem rychle zvedl z ledu a pokračoval v zápase. Vedení už si Třebíč pohlídala a vyhrála za tři body.

Autor reportáže: Viktor Pavlovec, www.hstrebic.cz

Ohlasy k utkání


Martin Sobotka (SK Horácká Slávia Třebíč): Začátky zápasů nám v minulých utkáních nevycházely a my jsme dnes chtěli do utkání nastoupit koncentrovaně. Chtěli jsme být aktivní, což se nám podařilo. Dokázali jsme v první třetině využít tři přesilové hry a dostali jsme se do vedení, což nás uklidnilo. Myslím si, že nás to uklidnilo až moc. Havířov byl od druhé třetiny lepším týmem. Hodně jsme hazardovali s výsledkem utkání, ale Karel Vejmelka nás podržel svými zákroky. Soupeř sice snížil na rozdíl jedné branky, ale nás uklidnil gól na 4:2 před koncem druhé třetiny. Ve třetí třetině jsme se soustředili hlavně na obranu a výsledek jsme si pohlídali. Jsem rád, že jsme získali tři body s tak silným soupeřem. Jsem rád, že se hráčům povedli přesilové hry a byl bych rád, kdyby to takhle pokračovalo dál. V dalším zápase nás čeká českobudějovický Motor. My nesmíme jít bezhlavě do útoku a musíme dobře bránit. Chceme co nejdéle držet bezbrankový stav a potrápit favorita.


Martin Janeček (AZ Residomo Havířov): Já budu dnes hodně kritický, jelikož jsme dnes odbyli začátek utkání. Hráli jsme velmi lehkovážně. Třebíč hrála velmi chytře a čekala na naše fauly, které přišly. Třebíč nás za naše fauly v první třetině třikrát potrestala. Vyrovnaný hokej se hrál až ve druhé třetině. To už ovšem bylo pozdě a Třebíč zápas zvládla. Ve třetí třetině jsme hodně stříleli a snažili jsme se srovnat utkání. Chybělo nám štěstí, které jsme si ale za těch prvních dvacet minut zápasu nezasloužili.

Youtube