AZ Havířov

Vstupenky na utkání AZetu kupujte zde.

MDO: Druhý čtrvrtfinálový zápas pro Třinec, rozhodne se v neděli

Tomáš Vlček | 10.03.2017

H A V Í Ř O V - Po středeční výhře na ledě Ocelářů měli dnes havířovští mladíci šanci na ukončení čtvrtfinálové série extraligy mladšího dorostu. Jenže favorizovaní hosté se na druhý zápas vyzbrojili i hráči nastupujícímí za starší dorost a to bylo znát. Už v první třetině si vytvořili dvoubrankový náskok, který ještě do konce duelu navíšili až na konečných 5:1. Rozhodnotí série tak musí přinést až zápas č. 3, který se bude hrát v Třinci v neděli od 14:00.

ELMD - 0.kolo pá 10.3.17:30
AZ Havířov - HC Oceláři Třinec
1:5
(1:3, 0:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 18. Szturc (Pindel, Čienčala) – 12. Matěj (Králík, Macháček), 17. Čmiel, 19. Matěj (Králík), 26. Peterek (Čmiel, Marguš), 53. Homola (Peterek, Čmiel). Rozhodčí: Zbořil – Novotný, Axman. Vyloučení: 0:2, navíc Rybnikár (TRI) 5+20 za faul kolenem. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 295. Střely na branku: 17:27 (8:9, 6:9, 3:9). Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:5.

AZ Havířov: Šembera (od 21. Štipčák) – Dabrowski, Koubek, Thiel, Grygar, Hrček, Macurák, Pavelek – Čienčala, Tomeček, Wawrzckiewicz, Backa, Dufek, Pindel, Stromko, Sztuc, Byčkov, Čempel, Rev
HC Oceláři Třinec: Kučera – Bulava, Konderla, Srníček, Weber, Chovaniak, Homola – Králík, Čmiel, Kašpárek, Jurzyca, Matěj, Stročka, Marguš, Mikler, Rybníkár, Macháček, Peterek

Zápas přinesl od začátku oboustranně velmi vysoké tempo, ale také dost nepřesností. Na první šanci jsme museli čekat jen do 4. minuty, kdy musel domácí gólman Šembera řešit na svém brankovišti ošemetnou situaci po akci Macháčka. Na druhé straně se za minutu prokličkoval do šance Revaj, ale v zakončení netrefil Kučerovu branku. V 8. minutě vychytal na svém brankovišti Šembera Peterka, v 11. se Kašpárkova střela odrazila od jeho břevna, ale v minutě 12. už šli hosté zaslouženě do vedení. Pavel Matěj dostal z poza branky přihrávku od Králíka a střelou z první překonal Šemberu.

Domácí střídačka chtěla otupit tlak Ocelářů time-outem, ale moc se to nepodařilo, protože v 17. minutě už hosté vedli 2:0. Matouš Čmiel si vybruslil s pukem z rohu, natlačil se do brankoviště a Šemberovi trochu nešťastně propadl neposedný puk za brankovou čáru. Jenže hned poté šel na trestnou třinecký Králík a AZ svou přesilovku využil ke snížení. Po velkém závaru na třineckém brankovišti se nakonec dostal k dorážce Gabriel Szturc a poslal puk do poloodkryté klece. Neuběhla ale ani půlminutka a hosté opět vedli o dvě branky. Po chybě AZetu ve středním pásmu se dostal před domácí branku Pavel Matěj a zvýšil na 3:1.

Druhou třetinu začal aktivněji AZ, který vystřídal v brance Štipčákem Šemberu. Jeho snaha vyvrcholila šancí Tomečka, který ale sám před Kučerou poslal puk těsně kolem vzdálenější tyče. Naopak hned vzápětí zahřmělo na druhé straně. Jonáš Peterek si ve 26. minutě na brankovišti položil Šemberu a pohodlně poslal puk za čáru.

O dvě minuty později skončil zápas pro dva hráče. Jednak kolenem faulujícího třineckého Rybnikára, ale bohužel také pro zraněného havířovského Koubka. Následnou pětiminutovou přesilovku, v závěru dokonce dvojnásobnou, však AZ nevyužil. Naopak v závěru třetiny měli ještě šance hosté, ale Jurzycu na poslední chvíli vychytal Štipčák a Mikler poslal puk nad branku.

Ve třetí části utkání už si hosté hlídali své vedení a havířovské k ničemu moc nepustili. V 53. minutě ještě navíc navýšili svůj náskok na 5:1, když David Homola napřáhl na modré a trefil přesně šibenici havířovské branky.

Výhra Ocelářů 5:1 tak znamená, že stav čtvrtfinálové série je srovnaný 1:1 a o jejím vítězi se rozhodne v neděli od 14:00 v Třinci.

Ohlasy k utkání


Tomáš Potěšil (HC AZ Havířov): Soupeř dnes zaslouženě vyhrál, my jsme to nezvládli ve svých hlavách. Nicméně série je 1:1 a v neděli se pojedeme porvat o druhou výhru.

Fotogalerie k zápasu
Youtube