AZ Havířov

Vstupenky na utkání AZetu kupujte zde.

Z Mostu veze AZ dva body za výhru na nájezdy

Tomáš Vlček | 23.02.2017

Po středeční těsné porážce v Litoměřicích nastoupili hned ve čtvrtek havířovští hokejisté v Mostu k předehrávce 6. kola play-out WSM ligy. V polovině zápasu měli sice díky dorostenci Dominiku Pawliczkovi a Petru Kankovi už dvoubrankový náskok, ale o poslední zbytky naděje na záchranu bojující domácí, skóre srovnali. Rozhodnutí o vítězi zápasu nepřineslo ani hodně ofenzívní prodloužení. Také následné nájezdy byly až do 9. série naprosto vyrovnané vyrovnané. V ní ale rozhodující branku zazanamenal Lukáš Bednář (na snímku) a rozhodl tak o bodu navíc pro AZ. Ten sehraje další utkání v sobotu doma od 17:00 opět proti Mostu.

WSM liga - 0.kolo čt 23.2.18:00
HC Most - AZ Havířov
2:3sn
(0:1, 1:1, 1:0 - 0:0)

Branky a nahrávky: 31. Babincev (R. Veselý), 56. Havlíček (Rod, Smolka) – 9. Pawliczek (Pořízek, Mrowiec), 28. Kanko (Hlinka, Petran), 65. rozh. náj. Bednář. Rozhodčí: Grech – Kajínek, Votrubec. Vyloučení: 3:3. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 92. Střely na branku: 26:23 (10:5, 8:11, 3:7, 5:0). Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:3.

HC Most: Pinc – Hora, Šefl, K. Černý, Šesták, Strejček, Frolo – J. Doležal, Havlíček, Smolka – Kubinčák, Divíšek, Řehoř – Rod, Alinč, J. Šimeček – T. Doležal, Babintsev, R. Veselý.
AZ Havířov: Šafránek – Holomek, Chroboček, Krisl, Mrowiec, Dudek, Bahounek, Petran, Ševěček – Kalus, Hlinka, Kanko – Bambula, Maruna, Dvořáček – Kurovský, Pořízek, Pawliczek – Gřeš, Potočný, L. Bednář.

AZ nastoupil do utkání opět ve velmi mladém sestavě se čtyřmi dorostenci a osmi juniory a ti se ani tentokrát neztratili. Aktivnější byli z počátku mostečtí hokejisté, ovšem první, kdo se radoval ze vstřelené branky, byli hokejisté havířovského AZet! Krátce po skončení přesilové hry domácích se za obránce Mostu procpal Dominik Pawliczek, ve velké tísni ještě stihl plácnout do kotouče, který se štěstím propadl za Pincova záda – 0:1. Pro mladého havířovského útočníka to byl premiérový gól za A tým AZetu.

Ve čtrnácté minutě se mostečtí málem dočkali vyrovnání. Babintsev přes celé střední pásmo vyslal na zteč Radka Veselého, který upaloval sám na Šafránka. Únik nevyřešil dobře, hostující brankář zasáhl nadvakrát, když zlikvidoval také dorážku Babintseva. V sedmnácté minutě utkání první přesilovou hru odehráli také hosté a vytvořili si skvělou šanci. Pinc po těžkém zákroku vyrazil kotouč na hůl Maruny, ten ovšem trefil pouze lapačku Marka Pince. Nic víc v k vidění v první třetině už nebylo, a tak šli do kabin spokojenější hokejisté Havířova.

Zkraje druhé třetiny si mostečtí vytvořili hned několikanásobný tlak před Šafránkem, ovšem obrana Havířova spolu se svým brankářem vše přečkala, a nakonec šla v polovině utkání do dvoubrankového vedení! Střelu Michala Hlinky od modré čáry vyrazil Pinc před sebe, kde se strhla valná hromada. V ní našel jako první kotouč Petr Kanko a dorazil jej do sítě – 0:2. 

Mostečtí se dlouho ne a ne prosadit, až se jim to nakonec povedlo v jednatřicáté minutě. Velký důraz v brankovišti soupeře prokázal ruský útočník ve službách Mostu Semyon Babintsev, když spolu se svými spoluhráči dotlačil puk za brankovou čáru a bylo sníženo – 1:2. Mostečtí se i nadále tlačili za pro ně tolik potřebným vyrovnáním. Velkou šanci na to měl v devětatřicáté minutě Vojtěch Kubinčák, ovšem jeho šikovná teč Šeflovy rány za záda Šafránka neprošla! Havířovští své vedení uhájili až do sirény, a tak i do třetí třetiny vstupovali s jednogólovým náskokem.

Mostečtí vstupovali do třetí třetiny s jasným cílem otočit průběh utkání, jinak poputuje do třetí nejvyšší soutěže. Tvrdý direkt mohl zasadit domácím ve třiačtyřicáté minutě Klaus, ovšem v samostatném úniku proti Pincovi selhal. V osmačtyřicáté minutě to byl opět Havířov, kdo kousal. Pořízek se po pravém mantinelu natlačil před Pince, ovšem ten mu vypíchl na poslední chvíli kotouč z hole.

Pravidlo nedáš - dostaneš potvrdili domácí brankou v šestapadesáté minutě, kdy vykřesali jiskru naděje. Rodovu nepovedenou přihrávku nešťastně na hůl Ondřeje Havlíčka srazil Hlinka a domácí forvard se krásným bekhendovým zakončením nad rameno Šafránka prosadil – 2:2. Utkání nakonec došlo až do atraktivního prodloužení tři na tři, ve kterém bylo k vidění mnoho šancí. Ty největší na straně Mostu, ovšem Šafránkovi hend dvakrát pomohla branková konstrukce! V nekonečně dlouhých samostatných nájezdech rozhodl až v deváté sérii krásným bekhendovým blafákem Lukáš Bednář! AZ si tak připisuje první dva body v play-out, Most bere jeden a teoreticky ještě může snít  záchraně.

Autor reportáže: redakce HC Most.

Ohlasy k utkání


Martin Janeček (AZ Havířov): Z našeho pohledu to byl těžký zápas. K vidění byl oboustranně opatrný hokej, my jsme šli s trochou štěstí do dvoubrankového vedení. Domácí se však nevzdali a také se štěstím snížili. Už to vypadalo, že tři body uhájíme, ale z takové nenápadné akce s šikovným doklepnutím Most srovnal. Prodloužení sice přineslo šance, ale o naší výhře rozhodly až dlouhé nájezdy.

Youtube