AZ Havířov

Vstupenky na utkání AZetu kupujte zde.

Starší dorost v tvrdé bitvě porazil favorita z Boleslavi

Tomáš Vlček | 03.02.2017

Poslední domácí zápas nadstavbové čáti extraligy staršího dorostu sehráli v pátek havířovští mladíci. Po výborném vstupu do zápasu vedli 2:0 a i když hosté ještě do přestávky snížili, ve druhé třetině svůj naskok navýšili až na konečných 4:1. Zápas přinesl řadu tvrdých zákroků, ale především velmi cennou výhru AZetu, která jej ještě, i když už spíše jen teoreticky, drží v boji o play-off. Další utkání sehraje AZ v pátek 17.2. v Letňanech.

ELSD - 14.kolo pá 3.2.12:15
AZ Havířov - BK Mladá Boleslav
4:1
(2:1, 2:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 9. Szturc, 9. Janeček (Hysek), 26. Klus (Szturc, Raček), 39. Klíma (Raček, Pawliczek) – 14. Kučera (Foerster). Rozhodčí: Smilek – Novák, Hykel. Vyloučení: 6:7, navíc Kuchař (HAV) 5+DKU za faul kolenem a Novák (MBO) 2+10 za ZHK. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 105. Střely na branku: 23:38 (9:12, 8:13, 6:12). Průběh utkání: 2:0, 2:1, 4:1.

AZ Havířov: Dufek – Thiel, Grygar, Kuchař, Klus, Szturc, Juhász – Pindel, Bambula, Hysek, Hilšer, Klíma, Janeček, Potočný, Piš, Raček, Pawliczek
BK Mladá Boleslav: Haas (9. Marek) – Beneš, Novák, Dlabola, Jirásek, Imlauf, Hes, Nepokoj, Červenka – Čermák, Dvořák, Křížek, Dobša, Šípek, Foerster, Havelka, Moravčík, Kučera

Zápas měl od počátku vysoké tempo. Hosté se prezentovali důrazným a bruslivým hokejem, ale domácí se jim snažili dorovnat a byli to oni, kdo šel dvojicí slepených branek v 9. minutě do vedení. Nejprve se v poskytnuté výhodě dostal zcela sám před hostujícího gólmana Haase obránce Daniel Szturc a střelou mezi betony otevřel skóre. A chvíli na to Haas neudržel Hyskovu střelu od modré a Michal Janeček puk z blízka dorazil za čáru.

Hosté na to reagovali oddechový časem a střídáním brankářů, když do klece zamířil Marek. Bruslaře dostala do hry paradoxně až nepovedená přesilovka AZetu. Ve 14. minutě v ní Havířovští ztratili puk, Lukáš Kučera pak najížděl sám na Dufka a forhendovým blafákem jej překonal - 2:1. Vyrovnat mohl chvíli na to Havelka, ale v situaci 2 na 1 netrefil branku. Blízko brance byli hosté i ve vlastní přesilovce v 19. minutě. Kučera našel Foerstera před skoro odkrytou brankou, ale bleskový Dufkův přesun a jeho pohotová lapačka nedovolila hostům radost.

To havířovští svou další přesilovku využili. Ve 26. minutě seděl na trestné za tvrdé sražení Grygara Novák a Dominik Klus svou střelou z pravé strany vymetl přesně Markovu šibenici - 3:1. Za minutu dostali hosté k dispozici dlouhou přesilovku, protože Klus po faulu kolenem obdržel trest 5 + DKU. Jenže přesilovky dneska Bruslařům vůbec nešly. A když už se hosté propracovali do dobré pozice, zastavil je výborně chytající Dufek. Jako Dobšu v přesilovce ve 33. minutě, nebo Kučeru v oslabení o tři minuty později.

AZ si v závěru druhé třetiny zahrál ještě jednu přesilovku, a i když ji nevyužil, dvě vteřiny po jejím skončení udeřil. Kamil Klíma dostal přihrávku z rohu kluziště před branku přesně na svou hůl a po ledě propálil Marka – 4:1. 36 vteřin před druhou sirénou šli domácí do tří. Imlauf mohl v této dvojnásobné převaze dorážet do poloodkryté branky, ale netrefil puk dobře a ten nakonec proletěl kolem druhé tyče mimo.

Přesilovka Bruslařů 5 na 3 zůstala nakonec nevyužita, stejně jako všechny ostatní početní výhody ve třetí třetině. Ta už plynula přeci jen v trochu poklidnějším duchu. Za domácí mohl navýšit náskok Bambula či Klíma, na druhé straně netrefil branku v dobré pozici Šípek a Foerstera dvakrát vychytal Dufek. Branka už ale nepadla a tak Havířov ve tvrdém a chvílemi divokém utkání možná trochu překvapivě porazil Mladou Boleslav 4:1.

Ohlasy k utkání


Trenér AZ Havířov: Já bych bych chtěl dnes kluky pochválit. Měli jsme vyborný vstup do utkání a to byl jeden z klíčových momentů, když jsme se dostali do dvoubrankového vedení. Škoda spousty zbytečných faulů, které jsme dnes předvedli, a tím jsme si to zkomplikovali. Další, pro nás klíčový moment, byla parádně ubráněná přesilovka 5 na 3, a od té chvíle jsme si výsledek pohlídali. Jsme spokojení s  domácím dvojzápasem, máme plný počet bodů a stále o co hrát.

Youtube