AZ Havířov

Vstupenky na utkání AZetu kupujte zde.

Starší dorost v Písku potvrdil roli favorita

Tomáš Vlček | 27.01.2017

Starší dorostenci AZetu vyrazili tento víkend na dvojici venkovních zápasů. První z nich sehráli dnes v Písku. Proti poslednímu celku soutěže sice prohrávali, ale nakonec skóre otočili a výhrou 5:2 potvrdili roli favorita. Další utkání sehraje AZ už v sobotu v Havlíčkově Brodě.

ELSD - 11.kolo pá 27.1.19:00
HC Písek - AZ Havířov
2:5
(1:1, 0:1, 1:3)

Branky a nahrávky: 13. Přibyl (Norris), 52. Pokorný (Vokoun) – 14. Pawliczek, 33. Klíma (Hysek, Raček), 44. Hilšer (Potočný, Bambula), 54. Pindel (Hilšer, Potočný), 59. Janeček. Rozhodčí: Mareš – Brůha, Němec. Vyloučení: 9:8, navíc Kroupa (PIS) 10 min. OT. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 55. Střely na branku: 28:53 (9:17, 7:15, 12:21). Průběh utkání: 1:0, 1:3, 2:3, 2:5.

HC Písek: Kříž – Kopenec, Pokorný, Kukla, Lang, Štěcha, Kroupa – Waller, Vokoun, Hakl, Novotný, Norris, Novák, Přibyl, Šebesta, Stauber, Pechlát.
AZ Havířov: Dufek – Hrček, Máca, Zíková, Szturc, Ševěček, Klus, Kuchař – Pindel, Bambula, Hysek, Hilšer, Klíma, Janeček, Potočný, Piš, Raček, Pawliczek.

Na odvetu na led domácího týmu dnes dorazil soupeř z Havířova. Písečtí zahájili zápas skvěle. Po nahrávce Norrise se v přesilovce ke kotouči dostal ve 13. minutě Matěj Přibyl a poslal svůj tým do vedení. Radost Jihočechům vydržela minutu. V následné akci hostů se do šance protlačil Dominik Pawliczek a srovnal stav utkání na 1:1. Tři minuty před koncem úvodní třetiny stejný hráč nastřelil tyčku, ale skóre se už do sirény nezměnilo.

Další změna stavu přišla až ve 33. minutě. Havířovští se dostali do přečíslení, Hýsek přesně nahrál Kamilu Klímovi, a ten překonal bezmocného Kříže v domácí brance. Vyrovnání měl na hokejce Šebesta, ale při úniku ho dokázal havířovský brankář Dufek vychytat.

Na začátku třetí části se znovu prosadili hosté a odskočili tak na dvoubrankové vedení. Gól zařídil Adam Hilšer. Osm minut před koncem dal kontaktní branku píseckých opět v přesilovce Matěj Pokorný, kterému přesně na hokejku nahrál Vokoun. O necelé dvě minuty později Havířov pojistil výhru. Do akce se dostal Hilšer, kterého vychytal Kříž. Na dorážku Vojtěcha Pindela však domácí gólman nedokázal reagovat. Dvě a půl minuty před koncem zápasu si trenér Písku vyžádal oddechový čas. Zkusil i hru bez brankáře, ale Havířov v čase 58:11 dal gól do prázdné branky, když se po úniku za domácí obranu prosadil Michal Janeček.

Autor reportáže: Martin Dokulil, www.ihcpisek.cz

Youtube