AZ Havířov

Vstupenky na utkání AZetu kupujte zde.

MDO: AZ přivítal Vítkovice, body se však urvat nepodařilo

Jan Kudělka | 16.02.2017

Mladší dorostenci AZetu dnes přivítali na svém ledě celek Vítkovic. Začátek zápasu hrál jasně pro domácí, kteří si vypracovali několik pěkných gólových šancí jenže překážkou byl výborně chytající Dolíšek. Ve druhé třetině již měli větší převahu hosté, kteří se momentálně sluní na 2.místě v tabulce. Vybudovali si v ní vedení, které ve třetí třetině ještě navýšili a zaslouženě vyhráli. Další utkání sehrají mladší dorostenci v neděli 19.2 proti Zlínu, takže neváhejte a přijďte naše mladé borce povzbudit.

ELMD - 15.kolo čt 16.2.17:30
AZ Havířov - HC Vítkovice Ridera
1:4
(0:0, 1:2, 0:2)

Branky a nahrávky: 24. Dufek (Thiel) – 22. Pastor (Ivan), 25. Vojtovič (Ivan, Tvrdý), 43. Zajíc, 59. Pastor. Rozhodčí: Mrkva – Dohnal, Bartek. Vyloučení: 1:4. Využití: 0:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 95. Střely na branku: 34:15 (9:4, 12:6, 13:5). Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:4.

AZ Havířov: Štipčák (43. Šembera) – Dabrowski, Koubek, Frančiak, Thiel, Hrček, Macurák, Pavelek – Cienciala, Tomeček, Wawrzkiewicz, Backa, Dufek, Pindel, Stromko, Szturc, Byčkov, Čempel, Revaj.
HC Vítkovice Ridera: Dolíška (Micka) – Bystroň, Smolka, Zapletal, Raška, Plánka – Vojtovič, Tvrdý, Zajíc, Brada, Pastor, Moškoř, Ivan, Krejsa, Vjačka.

Zápas nabídl hned od počátku oboustranně rychlé tempo, ale také dost nepřesností. Aktivnější byli domácí, kteří si vypracovali i několik šancí. Hrček, Backa a Čempel však netrefili branku, Thiela v přesilovce vychytal vítkovický gólman Dolíška. AZ získával postupně stále větší převahu, ale branku se mu vstřelit nepodařilo. Překážkou jeho střelcům byl jak Dolíška, tak vlastní nedůraz a nepřesnost. Hosté se před Štipčáka dostávali o poznání méně častěji, přesto i oni mohli skórovat. Tvrdý však v jejich největší šanci přestřelil havířovskou branku.

Do druhé třetiny vstoupili lépe hosté a rychle za to byli odměněni gólem. Přesnou střelou pod horní tyčku se z mezikruží dokázal prosadit David Pastor. AZ však bleskově vyrovnal, když se po objetí vítkovické branky dokázal střelou z mezikruží do šibenice trefit Karel Dufek. Jenže na začátku 26. minuty už opět vedli hosté. Jan Vojtovič dostal parádně nabito z poza branky a rychlou střelou uklidil puk přesně k tyči Štipčákovy branky.

Tím se brankový příděl na čas zastavil. AZ měl několik příležitostí k vyrovnání, zejména v přesilovkách, ale střelám chyběl důraz. Naopak zvýšit náskok Vítkovic mohl svou nenápadnou střelou z poza obránce Tvrdý, ale puk se odrazil od břevna nad branku. Na druhé straně se ve 35. minutě střela Pindela otřela o spojnici tyče a břevna. Ve 37. minutě ujížděl Dufek sám na Dolíška, ale nedokázal efektivně zakončit. A tak vedli po dvou třetinách hosté 2:1.

AZ chtěl ve třetí třetině srovnat, ale plány mu zkomplikoval Daniel Zajíc. Ve 43. minutě totiž napřáhl na modré a puk se po jeho střele překvapivě zastavil až v havířovské síti. Domácí střídačka na to reagovala výměnou gólmanů a mezi tyče putoval Daniel Šembera. Ve 46. minutě neuspěl proti Dolíškovi ani opakovanými dorážkami na brankovišti domácí Pavelek. O pět minut později se do obrovské šance se dostal Stromko - udělal blafák na Dolíška, který zůstal ležet na břiše, ale domácí útočník následně netrefil branku.

Tlak AZetu, se v závěru utkání stupňoval. Dolíšek však byl bezchybný a žádnou střelu už za svá záda nepustil. Naopak minutu před koncem ujel v oslabení David Pastor a perfektním blafákem zvýšil na konečných 1:4.

Ohlasy k utkání


Tomáš Potěšil (AZ Havířov): Vítkovice přijely s řádně omlazeným kádrem, takže jsme papírově asi měli to utkání vyhrát. Herně to tak i možná ze začátku vypadalo, ale chyběla tomu vášen a zaujetí. Hráli jsme profesorsky, zatímco Vítkovice měly daleko větší vůli po vítězství. Bylo to tedy i o nastavení v hlavách našich hráčů, kteří pod dojmem, že hrají proti oslabenému soupeři, k tomu přistoupili takto. A to by si měli uvědomit. Sice mě to mrzí, ale prohráli jsme zaslouženě.


Radek Philipp (HC Vítkovice Ridera): Přijeli jsme s hodně mladým mužstvem. S výkonem jsme spokojeni, podržel nás gólman a i když jsme neměli moc střel, tak jsme byli hodně produktivní. Havířov nás sice tlačil, ale podržel nás gólman a tak si vezeme vítězství.

Youtube