AZ Havířov

Finále play-off 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV První domácí utkání ve středu od 17:30!

VSTUPENKY NA PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

Mladší dorost začal nový rok těsnou porážkou

Tomáš Vlček | 02.01.2017

Prvním azeťáckým týmem, který v roce 2017 odehrál soutěžní utkání byl dnes mladší dorost. Proti SKLH Žďár nad Sázavou neodehrál oslabený mančaft špatný zápas. V první třetině srovnal vedení soupeře, ale nakonec týmu s několika mládežnickými reprezentanty podlehl těsně 1:2. Další utkání sehraje AZ ve čtvrtek v Jihlavě.

ELMD - 7.kolo po 2.1.17:15
AZ Havířov - SKLH Žďár nad Sázavou
1:2
(1:1, 0:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 12. Pavelek (Tomeček) – 3. Klodner (Puczek), 33. Gergel (Pytlík, Trejbal). Rozhodčí: Koziol – Tkáč, Novák. Vyloučení: 4:6. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 74. Střely na branku: 17:21 (6:6, 5:7, 4:8). Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2.

AZ Havířov: Šembera - Koubek, Frančiak, Thiel, Grygar, Hrček, Macurák – Pavelek, Čienčiala, Tomeček, Pindel, Stromko, Szturc, Byčkov, Čempel, Revaj
SKLH Žďár nad Sázavou: Novotný – Černohorský, Pachl, Klodner, Poizl, Čermák – Jindra, Štola, Tomek, Pytlík, Malenovský, Trejbal, Puczek, Gergel, Hromádka

Lepší vstup do utkání měli hosté. Už ve druhé minutě také dostali k dispozici přesilovku, kterou za necelou minutu využili ke vstřelení vedoucího gólu. Puczek nahodil puk od modré a Jan Klodner jej šikovnou tečí poslal do sítě. AZ mohl vyrovnat v polovině 7. minuty, ale Pavelek sám před hostujícím gólmanem Novotným netrefil branku. Pak oba týmy nevyužili po jedné přesilovce, ale na konci 12. minuty už se skóre měnilo. Vojtěch Pavelek se po rychlé akci opět dostal sám před Novotného a tentokrát prudkou střelou nad vyrážečku srovnal na 1:1. Ve zbytku třetiny se hrál důrazný, fyzicky náročný hokej. AZ měl puk více na hokejkách, měl i pár nebezpečných šancí, ale branka už nepadla.

Druhou třetinu načal přesilovkou AZ, ale neuspěl. Ve 28. minutě se hrálo nějaký čas 4 na 4, Pindel se dostal do samostatného úniku, Novotný mu ale jeho pokus o bekhendové zakončení vychytal. Pak hosté přežili další přesilovku a po jejím skončení to byli naopak oni, kdo se radoval z gólu. Lukáš Gergel dostal přihrávku z poza branky a rychlou střelou zblízka poslal puk mezi betony za Šemberova záda – 1:2. V další havířovské přesilovce pálil ve 34. minutě od modré tvrdě Pavelek, Novotný však s přehledem vyrazil. V závěru třetiny měli více ze hry Plameny, ale skóre se už nezměnilo.

Ve třetí třetině už to byl více boj než hokej. Šance na vyrovnání blikla AZetu v přesilovce ve 45. Minutě, když měl Pindel před sebou odkrytou branku. Jenže hostující obránce jeho pokus srazil na poslední chvíli mimo. Na druhé straně dostal v 52. minutě křížnou přihrávku před poloodkrytou branku Trejbal, měl to však na bekhend a tak se ještě Šembera stačil přemístit a puk vyrazil. S blížícím se koncem utkání měli navrch hosté. V poslední velké šanci ještě Šembera zlikvidoval střelu ujíždějícího Jindry, ale na druhou stranu Plameny AZetu nějaký závěrečný nápor vůbec nedovolily.

Nakonec si tak hokejisté Žďáru odváží z Havířova tři body za hubenou výhru 2:1.

Ohlasy k utkání


Tomáš Potěšil (AZ Havířov): Myslím, že jsme neodehráli špatné utkání, a jsem celkem spokojen s naším výkonem. Hráli jsme bez pěti hráčů základní sestavy, a i když bylo vidět, že kvalita je na straně soupeře, tak nás zdobila snaha a bojovnost. Soupeř má v týmu přesně ty silné individuality, které nám chybí. Měli jsme ale také několik jasných příležitostí, které kdybychom proměnili, mohl být výsledek jiný.


Jaromír Pytlík (SKLH Žďár nad Sázavou): Hráli jsme první utkání po takové větší pauze a bylo to znát. V první třetině jsme se hledali a po celý zápas to nebylo z naší strany úplně ono. Líbil se mi soupeř. Domácí mě překvapili mnohem lepším výkonem než v utkání u nás. Myslím, že to bylo v podstatě vyrovnané utkání a mohlo to dopadnout výsledkově i opačně.

Youtube