AZ Havířov

Finále play-off 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV První domácí utkání ve středu od 17:30!

VSTUPENKY NA PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

MDO: Zlín vyraboval AZet, rozhodla první třetina

Petr Miklas | 15.12.2016

Prvních osm a půl minuty dnešního zápasu stačilo Zlínu k tomu, aby rozhodl o svém vítězství na ledě AZetu. Domácí za stavu 0:3 sice zásluhou Grygara snížili, ale vzápětí Berani přidali čtvrtou branku. V dalších dvou třetinách hosté přidali po gólu a uštědřili AZetu porážku 1:6. Byl to poslední zápas mladšího dorostu v tomto roce, další sehrají 2.1. na domácím ledě se Žďárem nad Sázavou.

ELMD - 6.kolo čt 15.12.17:30
AZ Havířov - PSG Berani Zlín
1:6
(1:4, 0:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 19. Grygar (Revaj) – 4. Podešva (Kozubík, Handl), 8. Hrazdíra (Prokeš), 9. Dřímal, 19. Handl (Podešva), 23. Dřímal (Talafa, Weintritt), 50. Podešva. Rozhodčí: Šutara – Řezáč, Kořistka. Vyloučení: 8:7. Využití: 0:0. V oslabení: 0:2. Diváci: 88. Střely na branku: 27:35 (10:17, 7:7, 10:11). Průběh utkání: 0:3, 1:3, 1:6.

AZ Havířov: Šembera (od 9. Štipčák) – Dabrowski, Koubek, Frančiak, Thiel, Grygar, Hrček, Macurák – Bláha, Cienciala, Tomeček, Wawrzkiewicz, Backa, Dufek, Pindel, Stromko, Szturc, Byčkov, Revaj.
PSG Berani Zlín: Horák – Uhříček, Holík, Talafa, Jaroněk, Šindelek, Prchal, Prokeš – Bachánek, Podešva, Handl, Kozubík, Kráčalík, Dřímal, Hrazdíra, Weintritt, Macík.

Utkání začalo opatrně, přesto byl k vidění rychlý gól. Ve 4. minutě Kozubík nahrál zpoza branky přesně na hůl Jiřího Podešvy, který puk zametl do sítě. O čtyři minuty později hrál AZet přesilovku, ale paradoxně inkasoval. Do přečíslení dvou na jednoho se dostali Prokeš a zakončující Richard Hrazdíra, jenž dostal puk skrz Šemberovy betony do sítě.

V 9. minutě už to bylo 0:3, když Tadeáš Dřímal vybojoval puk a střelou kousek za modrou čárou prostřelil Šemberu. Tímto gólem také ukončil představení domácího gólmana v zápase a do branky AZetu šel Štipčák. Necelé dvě minuty před koncem třetiny snížil Ondřej Grygar, jehož střelu od modré ztečoval mezi Horákovy betony jeden z obránců Zlína. Ale to nebylo vše - minutu před koncem předvedl pěknou akci Jiří Podešva, jenž obkroužil branku, položil si Štipčáka a zakončil pod horní tyč. Po dvaceti minutách vedli hosté 1:4.

Do druhé části vstoupil AZet aktivně a hned po necelé minutě měl možnost přesilovky, ale ani ji nevyužil a naopak inkasoval. Talafa vyslal do brejku Tadeáše Dřímala, který vyslal tvrdou ránu z levého kruhu, Štipčák puk neudržel a kus černé gumy se zastavil až za brankovou čárou.

Ve 34. minutě mohl snížit Grygar, jenž se prokličkoval před Horáka, ale ten jeho ránu vyrazil. K vidění bylo hodně vyloučených, hrálo se i čtyři na čtyři, ale bez brankového efektu. Po dvou třetinách tak Zlín vedl 1:5.

Na začátku třetí třetiny se domácí Pindel dostal před Horáka, zkusil jej překonat blafákem do bekhendu, ale neuspěl. V 50. minutě se hostující Jiří Podešva dostal do samostatného úniku, ale byl faulován. Rozhodčí nařídil trestné střílení, které Podešva s přehledem proměnil. Najel si na pravý kruh a poslal puk do pravého horního rohu Štipčákovy branky.

Ve zbytku třetiny jsme opět viděli fauly na obou stranách, které žádný z týmů nedokázal potrestat. Proto nakonec utkání skončilo pro AZet debaklem 1:6. Další zápas sehrají mladší dorostenci v pondělí 2.1. 2017 na domácím ledě se Žďárem nad Sázavou.

Ohlasy k utkání


Tomáš Potěšil (AZ Havířov): Dnešní zápas se mi vůbec nechce hodnotit. Na ledě bylo pouze jedno mužstvo a to bylo v modrožlutých dresech. Výsledek zápasu je odrazem přístupu hráčů k tréninkům. To se musí zlepšit.


Radek Pšurný (PSG Zlín): Dnes jsme byli produktivnější, vyšla nám koncovka. V první třetině jsme byli lepší, potom se hra vyrovnala. Mrzí mě některá zbytečná vyloučení na naší straně.

Youtube