AZ Havířov

Vstupenky na utkání AZetu kupujte zde.

MDO: AZ porazil oslabené Vítkovice 4:0

Jan Kudělka | 11.12.2016

AZ Havířov dnes odehrál 5. kolo nadstavbové části své extraligy mladšího dorostu. Na domácím ledě přivítal tým Vítkovic, a proti oslabenému soupeři byl po většinu utkání lepší a zaslouženě vyhrál. Vítkovice si také vypracovaly několik šancí, ale branku nedaly, takže konečné skoré zní 4:0 pro Havířov. Další utkání sehraje AZ ve čtvrtek doma proti Zlínu.

ELMD - 5.kolo ne 11.12.13:15
AZ Havířov - HC Vítkovice Ridera
4:0
(2:0, 1:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 14. Pavelek (Tomeček), 16. Thiel (Pavelek), 33. Pindel (Bláha, Čienčala), 53. Pindel (Grygar). Rozhodčí: Fiala V. – Barteček, Ganger. Vyloučení: 2:2. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 85. Střely na branku: 48:12 (15:4, 16:2, 17:6). Průběh utkání: 0:0, 4:0.

AZ Havířov: Štipčák – Dabrowski, Koubek, Thiel, Grygar, Hrček, Macurák – Pavelek, Bláha, Čienčala, Tomeček, Wawrzczkiewicz, Dufek, Pindel, Stromko, Szturc, Byčkov, Urbančík, Revaj.
HC Vítkovice Ridera: Slíž – Kočí, Zapletal, Raška, Plánka Filip, Smička – Schauer, Tvrdý, Zajíc, Moškoř, Plánka Vojtěch, Pastor, Kubík, Krejsa, Vjačka.

Hosté nastoupili v oslabené sestavě a byli prakticky od počátku pod velkým tlakem AZetu. Poměrně dlouho však i se štěstím drželi vyrovnaný stav. První gólovku sice měli ve 4. minutě vítkovičtí, když domácí obraně ujel Krejsa, ale Stipčáka nepřekonal, a pak už začal festival šancí AZetu. Dvakrát mohl skórovat Pavelek, ale netrefil branku, Grygarovu bombu chytil Slíž. Pak jsme viděli z každé strany jednu nevyužitou přesilovku, ale hned po skončení té vítkovické v polovině 14. minuty už přišla i branka. Z trestné se vracející Tomeček ujel hostující obraně, jeho střelu Slíž vyrazil, ale na dorážku Vojtěcha Pavelka už neměl nárok – 1:0. Uplynuly jen dvě minuty a domácí rázem vedli 2:0 - z mezikruží se tvrdou ranou prosadil obránce Jan Thiel.

I ve druhé třetině byli domácí lepším týmem, měli více šancí, ale i hosté občas vystrčili růžky. Stipčák tak musel být velmi pozorný při šancích Plánky či Kubíka. Na druhé straně zahrozili Byčkov a pak i Revaj, ale překonat Slíže se podařilo až ve 33. minutě šikovným blafákem Vojtěchu Pindelovi. AZ mohl ještě náskok navýšit, ale proti byla jednou horní tyč a pak opět pohotový Slíž ve vítkovické brance.

I ve třetí třetině hosté párkrát zazlobili domácí obranu, ovšem domácí strážce svatyně Stipčák zůstával neprůstřelný. Poradil si zejména s nebezpečnými pokusy Tvrdého a Krejsy. I na druhé straně předváděl Slíž dobrou práci, nepřekonal jej Byčkov ani Szturc. Jediný, kdo se tak ještě zapsal do střelecké listiny, byl podruhé v zápase v 53. minutě Vojtěch Pindel, který tak uzavřel účet na konečných 4:0.

Ohlasy k utkání


Tomáš Potěšil (AZ Havířov): Vzhledem k tomu, že soupeř nastoupil v hodně oslabené sestavě, bylo naším úkolem dostat jej pod tlak a z něj vytěžit potřebné branky. Po většinu utkání se nám to myslím dařilo, ale přesto si myslím, že zejména starší hráči by měli být proti o rok až dva mladším protihráčům více vidět.


Roman Ryšánek (HC Vítkovice): Potýkáme se s velkou marodkou, takže jsme nastoupili jen se čtyřmi obránci. Nastoupili jsme sice do utkání bojovně, ale soupeř byl lepší a tak je mu potřeba pogratulovat k výhře.

Youtube