AZ Havířov

Vstupenky na utkání AZetu kupujte zde.

MDO: AZet ze Žďáru jede s prázdnou

Petr Miklas | 01.12.2016

Mladší dorostenci AZetu hráli druhý zápas nadstavby, tentokrát na ledě Žďáru nad Sázavou. Domácí do zápasu vlétli jako uragán a vytvářeli si spoustu šancí, z nich tři v první třetině přetavili v góly. Havířov ve druhé třetině zásluhou Čienčaly snížil, ale Žďár přidal další dvě branky a získal rozhodující náskok. Další utkání sehrají mladší dorostenci v neděli na vlastním ledě s Jihlavou. Zápas začíná ve 13:15.

ELMD - 2.kolo čt 1.12.16:30
SKLH Žďár nad Sázavou - AZ Havířov
5:1
(3:0, 2:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 15. Pytlík (Gergel), 16. Poizl (Vlk, Jindra), 18. Trejbal (Jindra, Vlk), 32. Pytlík (Novotný), 36. Klodner (Pytlík, Puczek) – 26. Čienčala (Koubek, Hrček). Rozhodčí: Pilný – Čížek, Křivohlavý. Vyloučení: 5:3. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 97. Střely na branku: 41:28 (20:12, 14:7, 7:9). Průběh utkání: 3:0, 3:1, 5:1.

SKLH Žďár nad Sázavou: Novotný – Černohorský, Pachl, Klodner, Poizl, Pytlíková, Čermák, Tomín – Pecka, Jinda, Vlk, Štola, Tomek, Pytlík, Malenovský, Trejbal, Brúha, Puczek, Gergel, Hromádka
AZ Havířov: Šembera (32.- 40. Štipčák) – Dabrowski, Koubek, Frančiak, Thiel, Grygar, Hrček, Macurák, Pavelek – Bláha, Čienčala, Wawrzckiewicz, Backa, Dufek, Pindel, Stromko, Szturc, Byčkov, Čempel

Od začátku byli aktivnější mladí hokejisté Žďáru, ale dlouho ze své převahy nic nevytěžili. V 11. minutě předvedl pěknou individuální akci domácí Pytlík, jenž projel přes celé hřiště, ale ztroskotal na Šemberovi.

To ale nemuselo Plameny mrzet, protože na konci 15. minuty předvedl stejný hráč, tedy Jaromír Pytlík, podobnou akci, tentokrát zakončenou dobře provedeným blafákem a domácí vedli. Neuplynula ani půlminuta a Žďár přidal druhou branku, když se od modré trefil Daniel Poizl.

Potřetí musel Šembera lovit puk ze své sítě dvě minuty před koncem první třetiny, když po Jindrově přihrávce pálil do odkryté branky Michal Trejbal. Po dvaceti minutách hry tak domácí měli luxusní tříbrankový náskok.

AZet se však nevzdával a na začátku 26. minuty snížil, když Jan Čienčala při přesilovce zakončoval do odkryté branky. Jenže Jaromír Pytlík předvedl na začátku 32. minuty další povedenou akci – dostal se přes obránce AZetu a šikovnou kličkou oklamal i Šemberu. To už bylo pro AZet moc a Šemberu v brance nahradil Štipčák.

Tomu čisté konto nevydrželo ani pět minut, protože při vlastním oslabení nastřelil Pytlík tyč a odražený puk uklidil do odkryté branky Jan Klodner. Ve zbytku třetiny už se nic nestalo a domácí tak vedli 5:1.

Do třetí třetiny se do branky AZetu vrátil Šembera a gól už nedostal. Jenže neinkasoval ani na druhé straně Novotný. Hráči Havířova si vytvořili šance, ale žádná z nich brankou neskončila. Nejblíže byl ve 49. minutě Čienčala, jenž se pěkně uvolnil, ale trefil jen tyč.

Proto si Havířov přiváží porážku 5:1. Další šanci získat první body v nadstavbě bude mít v neděli od 13:15, kdy hostí mladší dorost Jihlavy.

Youtube