AZ Havířov

FINÁLE PLAY-OFF 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV. Páté utkání FINÁLE ve čtvrtek 25.4. od 17:30!

VSTUPENKY NA FINÁLE PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

Junioři i podruhé v Bisset Cupu porazili svého polského soupeře

Tomáš Vlček | 10.11.2016

Ve středu včer zavítali havířovští junioři do polského Sosnowce, aby zde sehráli zápas Bisset Cupu proti výběru místní hokejové školy. Stejně jeko v předchozím utkání na havířovském ledě, potvrdili proti mladému polskému týmu svou převahu a jednoznačně vyhráli.

LJ - 0.kolo st 9.11.18:00
Polsko do 20 let - AZ Havířov
2:7
(0:3, 1:2, 1:2)

Branky a nahrávky: 40. Walega (Ubański), 50. Krszton (Wrobel) - 9. Dobrzynski (Trombik), 14. Fejko (Hladil), 17. Polak (Baron, Fejko), 28. Kristián (Vlček), 32. Fejko (Baron), 55. Fejko (Vlček), 60. Vlček. Rozhodčí: Kozlowski - Pulawski, Krzywda. Vyloučení: 2:6. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 22:36. Průběh utkání: 0:5, 2:5, 2:7.

Polsko do 20 let: Prokop – Cieśla, Kolodziej, Kot Antoni, Urbański, Kot Adam, Gruszczyk, Kamieniecki, Malczewski – Wowra, Pajestka, Mazurkiewicz – Luszniak, Idasiak, Walega – Bukowski, Wróbel, Woloszczyk – Krszton, Szukala, Kopheria
AZ Havířov: Křehlík (od 31.min Jaček) - Trombik "A", Mušuka, Trnený, Kalus, Frojda, Hladil - Pacoň, Stružík, Dobrzynski, Baron, Fejko "C", Polak, Kristián, Lenomar, Vlček, Čadílek

Hned z kraje utkání museli hostující hráči zvládnout oslabení, ale jinak první třetina vyzněla jednoznačně pro AZ. Skóre proti svým krajanům otevřel na konci 9. minuty havířovský Patryk Dobrzynski. Za 5 minut přidal druhý gól AZetu Kryštof Fejko a ještě do první přestávky navýšil skóre Erich Polak. Také druhou třetina začala zvládnutým oslabením AZetu. Následně ve 26. minutě zpestřila průběh zápasu vzájemná potyčka Trneného s Kotem, ale pak už zase padaly branky do domácí sítě. V polovině zápasu se totiž během 3 minut trefili Peter Kristian a Kryštof Fejko a bylo to 5:0. Teprve v samém závěru této části hry se poprvé prosadili domácí, když díky Kamilu Walegovi využili svou třetí přesilovku. V 50. minutě přišlo další snížení z domácích hokejek. Adama Jačka, který v polovině utkání vystřídal Ivo Křehlíka, překonal Radoslaw Krszton – 2:5. Jenže AZeťáci na to našli v poslední pětiminutovce hned dvě odpovědi. Nejprve zkompletoval Kryštof Fejko hattrick a pak skóre utkání na 7:2 pro AZ uzavřel Daniel Vlček.

Ohlasy k utkání


Michal Janeček (AZ Havířov): Od začátku utkání jsme byli lepším týmem. Hráli všichni hráči a vystřídali se i brankaři. Tempo hry nebylo moc velké, ale je důležité, že jsme vyhráli. Teď se musíme dobře připravit na páteční utkání v Přerově, které bude určitě o hodně těžší.

Youtube