AZ Havířov

FINÁLE PLAY-OFF 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV. Páté utkání FINÁLE ve čtvrtek 25.4. od 17:30!

VSTUPENKY NA FINÁLE PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

Ml. dorost na úvod prohrál se Vsetínem

Tomáš Vlček | 01.09.2016

Mladší dorostenci AZetu zahájili ve čtvrtek 1.září nejen školní rok, ale také letošní ročník extraligy. Na svém ledě přivítali VHK ROBE Vsetín, ale očekávanou roli favorita nenaplnili. Hosté je překvapili urputným a bojovným výkonem. I když měl AZ mírnou herní a výraznou střeleckou převahu, prosadil se jen jednou a tři body si tak za tři branky odváží Vsetín. Další utkání sehraje AZ v neděli v Olomouci.

ELMD - 1.kolo čt 1.9.17:15
AZ Havířov - VHK Robe Vsetín
1:3
(0:1, 1:2, 0:0)

Branky a nahrávky: 30. Wawrzkiewicz (Hrček) – 10. Adámek (Jenáček, Lobodowski), 26. Mlýnková (Vávra), 32. Vávra (Fojtášek, Půček). Rozhodčí: Koliba – Bojda, Mikler. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 85. Střely na branku: 29:15. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3.

AZ Havířov: Šembera – Koubek, Frančiak, Thiel, Grygar, Hrček, Macurák, Čipera – Cienciala, Tomeček, Wawrzkiewicz, Backa, Dufek, Přeček, Pindel, Stromko, Byčkov, Čempel, Revaj.
VHK Robe Vsetín: Ševců – Fojtášek, Kuboš, Vávra, Houser, Lukačka, Mikulík, Kunst, Navrátil, Sviták – Půček, Bouček, Adámek, Lobodowski, Dohnal, Calaba, Jenáček, Baďura, Mlýnková, Hradil.

V úvodu utkání měl každý tým k dispozici přesilovku, ale obě zůstaly bez využití. Skóre zápasu otevřeli hosté na začátku 10. minuty, když Lukáš Adámek na brankovišti rychle uklidil za čáru puk vyražený domácím brankářem Šemberou. AZ se nažil větší aktivitou o vyrovnání, ale do šance se dlouho nemohl dostat. Až ve 20. minutě v přesilovce. Po Grygarově střele od modré se dostal po objetí branky k dorážce Pindel, ale vsetínský gólman Ševců, za pomoci obránců, uhájil svou klec.

Také druhou třetinu začal AZ aktivněji, ale byli to paradoxně hosté, kdo dal gól. Stalo se tak v přesilovce ve 26. minutě. Nahození od modré čáry ztečovala před Šemberou Natálie Mlýnková a bylo to 0:2. Domácí se radovali až ve dvojnásobné přesilovce o čtyři minuty později, kdy Mateusz Wawrzkiewicz rovněž tečí střely od modré čáry snížil na 1:2. Jenže za necelé 3 minuty si vzali Valaši svůj dvoubrankový náskok zpět. A opět to bylo po tečované střele od modré. Tentokrát ukázal šikovné a pohotové ruce Matěj Vávra – 1:3. Do konce třetiny ještě mohli skórovat domácí Backa nebo i hostující Adámek, ale skóre se už nezměnilo.

Ve třetí třetině se domácí snažili o vyrovnání, ale pozorná a obětavá obrana hostů je do šancí moc nepouštěla, a to málo, co prošlo, pochytal spolehlivý brankář Ševců. Za zmínku stojí šance Pindela či Tomečka, jen při Thielově pokusu měl hostující gólman i štěstí, že mu puk propadl vedle branky. Valaši také hrozili z rychlých brejků, ale Šembera nebezpečné zakončení Adámka a Jenáčka skvěle lapil. AZetu nepomohla ke gólu ani závěrečná power-play a tak si tři body odvezl z havířovského ledu Vsetín.

Ohlasy k utkání


Tomáš Potěšil (AZ Havířov): Vstup do soutěže nám nevyšel. Hráči měli asi v hlavách naši výraznou výhru 9:1 ze vzájemného utkání v přípravě, ale dnes proti nám stál jiný soupeř. Hokejovosti moc nenabídl ani jeden z týmů, Vsetín si však pro výhru dokráčel větší bojovností a odhodláním. Musíme se z toho poučit a věřím, že v dalším zápase předvedeme zlepšený výkon, který nám přinese úspěch.

Youtube