AZ Havířov

Finále play-off 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV První domácí utkání ve středu od 17:30!

VSTUPENKY NA PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

Starší dorostenci otočili zápas s Vítkovicemi a vyhráli na nájezdy

Tomáš Vlček | 03.12.2016

Poslední kolo základní části extraligy sehráli v sobotu po poledni v K&K PNEU Aréně havířovští starší dorostenci. Soupeřem jim byl tým HC Vítkovice a hostující favorit šel v utkání několikrát do vedení, ale AZeťáci se dokázali do utkání třikrát vrátit a nakonec vyhrát 5:4 na samostatné nájezdy. Další zápas sehraje AZ už v nadstavbové skupině v pátek na ledě jednoho z týmů západní skupiny extraligy.

ELSD - 28.kolo so 3.12.13:30
AZ Havířov - HC Vítkovice Ridera
5:4sn
(1:2, 1:2, 2:0, - 0:0)

Branky a nahrávky: 8. Juhász, 25. Bambula (Potočný, Ševěček), 45. Pawliczek (Janeček, Žídek), 57. Ševěček (Potočný, Bambula), rozh. náj. Pawliczek – 3. Konečný (Fridrich, Kučera), 15. Fridrich (Konečný), 27. Konečný, 31. Bílý (Lewandowski, Žemba). Rozhodčí: Šutara – Barteček, Ganger. Vyloučení: 3:6. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 250. Střely na branku: 28:36 (9:14, 8:12, 8:5, 3:5). Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:4, 5:4.

AZ Havířov: Dufek – Pliska, Máca, Zíková, Szturc, Ševeček, Klus, Kuchař – Bambula, Urban, Hýsek, Hilšer, Klíma, Janeček, Potočný, Juhász, Piš, Raček, Pawliczek, Žídek.
HC Vítkovice Ridera: Malík – Bilý, Ficek, Kaláb, Kučera, Šulák, Kunc – Vojtovič, Žemba, Fridrich, Bochnak, Beránek, Kylnár, Konečný, Věntus, Lewandowski

Skóre utkání otevřel už po necelých třech minutách vítkovický Viktor Konečný, když po rychlé akci celého útoku vše zakončil rychlou střelou do horní části branky. Na druhé straně byl v šanci nejprve neúspěšný Pawliczek, ale na začátku 8. minuty už bylo srovnáno. K Lukáši Juhászovi se odrazil puk do mezikruží a jeho následná pohotová střela zapadla přesně k tyči. Chvíli na to mohl opět Pawliczek strhnout vedení na stranu Havířova, ale Malíka ani zblízka nepřekonal. V 11. minutě projel nebezpečně domácím brankovištěm Beránkem šťouchnutý puk, ale hosté se z branky nakonec přeci jen radovali. V čase 14:11 po rychlém protiútoku překonal střelou pod břevno Dufka v domácí brance vítkovický kapitán Petr Fridrich – 1:2. Do první sirény se ještě v brankové příležitosti objevil ještě domácí Bambula a hostující Konečný, ale skóre, jinak vyrovnané první třetiny, se už nezměnilo.

Do druhé třetiny vlétli domácí jako divoká voda. Nejprve Pawliczek opět nepřekonal Malíka, ale ve 25. minutě napřáhl na modré Jan Bambula a bylo vyrovnáno. Hned poté hráli domácí přesilovku, ale ujel jim v ní Viktor Konečný, a protože byl faulován, dostal k dispozici trestné střílení. To šikovně mezi betony proměnil a bylo to 2:3. Od té chvíle byli zase lepší vítkovičtí a jejich pohodu násobil v polovině utkání v poskytnuté výhodě přesnou střelou od modré čáry do Dufkovy šibenice Šimon Bílý. Do druhé přestávky ještě Dufek několik dalších šancí hostům pochytal. Jednou mu pomohla, při střele Ficka, levá tyč, ale skóre se už nezměnilo.

Také do třetí třetiny vstoupili domácí aktivněji a byli za to po zásluze odměněni. Ve 45. minutě po velkém tlaku na brankovišti zakončoval Dominik Pawliczek prakticky do prázdné branky. Hosté měli také své šance, ale hlavně v této části zápasu hráli třikrát v oslabení. A ikdyž se většinou s přehledem bránili, nakonec v závěru třetího oslabení inkasovali. Vojtěch Ševěček zakončil střelou z levého kruhu souhru svých spoluhráčů a vyrovnal v 55. minutě na 4:4. Havířovští mohli dát i vítězný gól, ale jednou se puk svezl po břevně a podruhé Szturcovi přeskočil hokejku.

Následné prodloužení rozhodnutí nepřineslo a tak přišly na řadu samostatné nájezdy. Jediným úspěšným střelcem v nich byl domácí Dominik Pawliczek a tak nakonec po obratu skóre bere ze zápasu dva body AZ, na Vítkovice zbyl jeden.

Ohlasy k utkání


Tomáš Urbánek (AZ Havířov): V první třetině jsme nebyli horším týmem, ale po dvou chybičkách jsme inkasovali a prohrávali. Ve druhé třetině jsme začali velmi dobře a vyrovnali jsme, ale další chyba ve vlastní přesilovce vedla opět k brance sopupeře. Pak jsme měli trochu hlavu dolů a soupeř odskočil na dvoubrankové vedení. Ve třetí třetině jsme velkou bojovností srovnali a v nájezdech byli šťastnější.

Youtube