AZ Havířov

Vstupenky na utkání AZetu kupujte zde.

SDO veze nečekané dva body z ledu Komety Brno

Tomáš Vlček | 16.09.2016

5. kolo NOEN extraligy staršího dorostu zavedlo havířovské mladíky na led jednoho z favoritů východní skupiny, tedy Komety Brno. AZeťáci se jej ale nezalekli a po bojovném výkonu zápas nejenže dovedli po 60. minutách do remízy, ale v nájezdech si vybojovali i druhý bodík. Nečekaný a cenný výsledek je pro ně povzbuzením před sobotním důležitým domácím zápasem s VHK Vsetín. Ten startuje ve 13:30.

ELSD - 5.kolo pá 16.9.18:00
HC Kometa Brno - AZ Havířov
3:4sn
(1:1, 1:0, 1:2 - 0:0)

Branky a nahrávky: 11. Minárik (Frydrych, Krejčí), 35. Kadlic (Minárik, Novák), 55. Frydrych (Plášek, Krejčí) – 4. Ševěček (Hýsek), 55. Janeček (Hilšer), 57. Raček (Klíma), rozh. náj. Juhász. Rozhodčí: Vrba – Linhart, Kleprlík. Vyloučení: 6:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 92. Střely na branku: 49:25 (11:9, 16:7, 17:9, 5:0). Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:4.

HC Kometa Brno: Šindelka – Krejčí, Běžník, Jurnečka, Kučera, Mlčák, Vašíček, Jeřábek – Süss, Svoboda, Minárik, Krejčí, Matula, Novák, Frydrych, Lašák, Kunc, Plášek, Kadlic
AZ Havířov: Dufek – Pliska, Máca, Zíková, Ševěček, Pavelek, Klus, Kuchař – Wawrzckiewicz, Bambula, Urban, Hýsek, Hilšer, Klíma, Janeček, Potočný, Juhász, Piš, Raček, Páwliczek, Pastor

Kometě se start do utkání příliš nevydařil. První čtyři minuty sice drželi havířovské hráčev pod tlakem a puk jim příliš nepůjčovali. Kunc dokonce trefil tyč. Jako první ale udeřili hosté. Když jednomu z domácích přeskočil kotouč v obraném pásmu čepel hole, dostal se až na modrou čáru k Vojtěchu Ševěčkovi, který nechytatelnou ranou do šibenice otevřel skóre utkání. V následujících minutách si obě mužstva zkusila hru v početní výhodě, využít ji však dokázali pouze domácí. Prakticky ve stejném okamžiku, kdy se havířovský provinilec vracel na led se k dorážce Frydrychovy střely dostal na brankovišti Marek Minárik a z bezprostřední blízkosti nedal Dufkovi šanci. Do konce první části žádná další branka nepadla. Ani přesto, že Piš ujížděl sám na Šindelku, ten jeho pokus však zneškodnil a do šaten se šlo poprvé za nerozhodného stavu - 1:1

Ve druhé části pokračovali domácí v pečlívé hře a trpělivě čekali na chybu soupeře. V pětadvacáté minutě dostali možnost hrát dokonce dvojnásobnou přesilovku pět na tři. Ta sice zůstala nevyužita, ale už o deset minut pozděli se Komeťáci přece jen radovali. Po sérii nepřesných dorážek se puk dostal k Vojtěchu Kadlicovi a ten ranou z úhlu dostal puk za Dufkova záda podruhé. Posledních pět minut se neslo ve znamení bránění tenkého náskoku Komety a neúspěšných nájezdů hráčů Havířova. Další branka už ale nepadla a hostům tak zbývala poslední třetina na korekci skóre.

Ve třetí třetině pokračovala herní dominance domácích, což se brzy projevilo i na ukazateli skóre. V pětapadesáté minutě předložil Karel Plášek pocukrovanou přihrávku přímo na hůl Lukáši Frydrychovi, a ten se z mezikruží nemýlil. Pak ovšem přišla černá chvilka pro domácí. A to když se ještě v pětapadesáté minutě trefil Michal Janeček a o dvě minuty později vyrovnal stav zápasu Kamil Raček. Zápas tak dospěl až do prodloužení.

V tom diváci ani přes přesilovou hru Komety branku neviděli, na řadu tak musely přijít i samostatné nájezdy. V těch se jako jediný trefil Lukáš Juhász a uzmul tak pro hosty bod navíc.

Autor reportáže: Dominik Vaněk, www.hc-kometa.cz

Ohlasy k utkání


Jan Zachrla (Kometa Brno): Hokejově jsme dnes byli lepší než soupeř. V závěru nám chyběla bojovnost a touha po vítězství. S takovými soupeři, kteří přijedou z daleka a bojují musíme prokázat větší chuť po vítězství, Kluci jsou ještě mladí a chybí jim bohužel zkušenosti aby mohli takovéto zápasy dotáhnout do konce.


Tomáš Urbánek (AZ Havířov): Pro nás byl důležitý vstup do utkání. Vedli jsme 1:0, tím nám narostla trošku křídla. Kluci začali věřit, že můžeme s Kometou hrát vyrovnané utkání, popřípadě si odsud odvézt nějaké body. Ve druhé třetině jsme se dostali pod tlak, hráli jsme hodně oslabení. Ve třetí třetině jsme dostali gól na 1:3, ale jsem rád že kluci nepřestali věřit. Týmovým výkonem jsme ale dali dva góly z předbrankového prostoru, nájezdy jsou už loterie. Zkrátka pro nás velmi cenné dva body, i když si myslím, že hokejově byli dnes lepší domácí.

Youtube