AZ Havířov

Vstupenky na utkání AZetu kupujte zde.

SDO: Havířov po bojovném výkonu a vedení Třinci podlehl

Josef Nudera | 02.09.2016

Ve čtvrtek 1. 9. se v Třinci uskutečnilo utkání 1. kola NOEN Extraligy staršího dorostu mezi domácími Oceláři Třinec a havířovským AZetem. Havířov v zápase po využití početní výhody vedl, ale soupeř dokázal především dvěma brankami ve třetí třetině zápas otočit a vyhrát 3:1. Převahu hostů potvrzuje i počet střel. Brankář Dufek musel čelit 48 střelám! Další zápas odehrají starší dorostenci Havířova v sobotu, kdy hostí na domácím ledě Olomouc.

ELSD - 1.kolo čt 1.9.18:00
HC Oceláři Třinec - AZ Havířov
3:1
(1:1, 0:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 18. Indrst (Michálek), 45. Peterek (Havránek), 58. Raška (Przybyla, Timotej Marguš) – 4. Klíma (Ševěček). Rozhodčí: Trombík – Konvička, Tomis. Vyloučení: 6:5. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 150. Střely na branku: 48:16. Průběh utkání: 0:0, 0:1, 3:1.

HC Oceláři Třinec: Ochman – Patlevič, S. Radzienciak, Krzak (C), Rufer, Timotej Marguš (A), Michálek, Homola – Havránek, Tománek, Krupa, Klocek, Przybyla (A), Peterek, Raška, Indrst, Plandor, Papaj, Najsar, Molin
AZ Havířov: Dufek – Máca, Zíková, Szturc (A), Ševěček (A), Pavelek, Klus, Kuchař – Bambula, Del Favero, Hýsek, Hilšer, Klíma, Janeček, Potočný, Juhász, Piš, Ráček, Pawliczek (C), Pastor

Vstup do zápasu byl jednoznačně v režii Havířova. Už ve druhé minutě se sám na branku řítil Klíma, třinecký gólman ale jeho zakončení vyrazil a udržel tak na světelné tabuli skóre 0:0. O chvíli později už ovšem Ochman kapituloval po střele Kamila Klímy, jenž využil početní výhodu a zařídil tak vedení svého týmu.

Zhruba v polovině úvodní části mohl srovnat nováček v týmu Ocelářů, Marek Havránek, jenž se ale k dorážce do odkryté části klece vůbec nedostal. Nakonec se ale třinečtí mladíci vyrovnání ještě před první sirénou přece jen dočkali, to když ráně Michálka od modré pomohl do sítě Filip Indrst a stal se tak prvním úspěšným střelcem letošní sezóny.

V prostřední části nejprve hrozil obránce Marguš, jehož rána od modré čáry ale pouze orazítkovala zadní mantinel a radovat se nemohl ani Przybyla, který z přečíslení branku vůbec netrefil. Na druhé straně byl poté blízko gólu Potočný, ten ale prudce letící kotouč do odkryté klece usměrnit nedokázal.

V polovině základní hrací doby mohl otočit skóre na stranu Ocelářů Michálek, střela domácího beka ale branku o pár centimetrů minula a gólem neskončila ani individuální akce Przybyly v samotném závěru této části. Třinecký útočník se sice protáhl až před branku Havířova, zakončení už ale hráči s osmadvacítkou na dresu vůbec nevyšlo a do kabin se tak odcházelo za vyrovnaného stavu.

To se snažil změnit hned v úvodu další třetiny Timotej Marguš, prudká rána domácího beka ale skončila pouze mezi betony Dufka. V pětačtyřicáté minutě už ale šli Oceláři do vedení, když vyraženou střelu Havránka dorazil do sítě Jonáš Peterek.

Následně si ovšem svěřenci trenéra Wojnara celou situaci pořádně zkomplikovali a po vyloučení Michálka s Ruferem museli na více než devadesát sekund do tří. Třinečtí mladíci ale předvedli velkou obětavost a vyrovnání nepřipustili. V závěru utkání byl ovšem havířovský kapitán Pawliczek, ten ale z přečíslení dva na jednoho minul.

Vzápětí musel AZet do čtyř a nabídnutou možností domácí mladíci nepohrdli. Po ráně Przybyly neměl Dufek puk zcela pod kontrolou a po dorážce Adama Rašky už jej mohl lovit ze své sítě. Do konce utkání už se skóre na světelné tabuli neměnilo a první body do tabulky si tak připsali Oceláři.

Autor reportu: Martina Sikorová (Třinec)

Youtube