AZ Havířov

FINÁLE PLAY-OFF 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV. Páté utkání FINÁLE ve čtvrtek 25.4. od 17:30!

VSTUPENKY NA FINÁLE PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

Junioři podlehli Porubě vysoko 1:8

Tomáš Vlček | 20.01.2017

Zápas dvou špičkových týmů východní skupiny ligu juniorů sliboval zapas třetího AZetu s druhou Porubou. Jenže domácí zaspali úvod a hosté už je do zápasu nepustili. Na ledě chvílemi dominovali a nakonec vyhráli vysoko 8:1. Další utkání sehraje juniorka ve středu, kdy v dohrávce přivítá na svém ledě od 18:00 Přerov.

LJ - 28.kolo pá 20.1.19:45
AZ Havířov - HC RT TORAX Poruba
1:8
(0:3, 1:4, 0:1)

Branky a nahrávky: 30. Dudek (Fejko) – 4. Korec, 5. Vilček, 20. Franz, 25. Dang (Slíž), 29. Gola (Korec, Štěpán), 33. Dang (Kurnik, Vilček), 37. Vilček (Kurnik, Slíž), 49. Dang (Gola, Hranoš). Rozhodčí: Fiala – Bojda, Mikler. Vyloučení: 7:5. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 321. Střely na branku: 29:35. Průběh utkání: 0:5, 1:5, 1:8.

AZ Havířov: Křehlík (29. Jaček) – Dudek, Trombik, Kalus, Frojda, Trneny, Mušuka, Bahounek, Hladil – Polak, Lenomar, Pacoň, Baron, Dobrzynski, Fejko, Vlček, Stružík, Piš
HC RT TORAX Poruba: Mrázek (Hakl) – Štěpán, Skokan, Boháč, Slíž, Široký, Franz, Prepsl, Hranoš – Gola P., Korec, Dang, Ferleťák, Vilček, Kurnik, Veselý, Bialoň, Fráner

Hosté měli mnohem lepší vstup do utkání. Už ve čtvrté minutě se tak mohli zaslouženě radovat z úvodní branky, když se do přečíslení dva na jednoho dostal Jan Korec, který se z pravého kruhu trefil přesně k protější tyči – 0:1. Už za minutu se euforie na porubské střídačce znásobila. Tomáš Vilček ujel havířovské obraně, mezi kruhy parádně stahovačkou ošálil posledního beka a střelou pod víko navýšil na 0:2. O pár sekund později mohl přidat třetí úder Jaromír Široký, jeho ránu do prázdné branky ale na poslední chvíli zastavil pravý Křehlíkův beton. Minutu před první sirénou se do individuální akce dostal havířovský Daniel Piš, Kryštof Mrázek v porubské brance ale vyrazil jeho střelu do tyče. Z protiútoku tak kontrovali hosté. Deset sekund před pauzou se odraženého puku zmocnil Jonáš Franz a poslal jej nad gólmanovu vyrážečku – 0:3.

Brankostroj hostů pokračoval v palbě i ve druhé dvacetiminutovce. Ve 25. minutě Lukáš Slíž nahrával Michalu Dangovi, který z prostoru mezi kruhy bekhendem propálil Iva Křehlíka nad levý beton – 0:4. Jan Korec následně před polovinou utkání našel na levém kruhu Patrika Golu, který dělovkou vyhnal havířovského brankáře z klece – 0:5. AZ se změnou gólmanů nadechl. Už za minutu si od modré udělal pár kroků do výhodnější pozice Jakub Dudek a vymetl pravý horní růžek Mrázkovy kasy – 1:5. Domácí byli jako vyměnění a o pár sekund později měl na holi druhý gól Daniel Piš, ten však tváří v tvář porubskému gólmanovi neuspěl. Ve 33. minutě napřáhl Michal Dang na pravém kruhu a nechytatelnou střelou zamířil k protější tyči nad vyrážečku – 1:6. Pohodu hostů dokládá i jejich branka v oslabení o 4 minuty později. Kurnik poslal nahrávku z pravé strany před brankoviště Tomáši Vilčkovi a ten už milimetrově přesným bekhendem pod horní tyčku nedal Jačkovi žádnou šanci – 1:7.

Tempo ve třetí třetině značně polevilo. Jakub Trnený sice nahrával do jasné šance Davidu Bahounkovi, Kryštof Mrázek ale skvěle akci zneškodnil. Další havířovskou příležitost měl Patrik Dobrzynski, proti jeho pokusu ale znovu výborně vyjel porubský brankář a tutovku zlikvidoval. Ve 49. minutě si opět vzal slovo Michal Dang, který si najel mezi kruhy a přízemní střelou ke vzdálenější tyči zkompletoval svůj hattrick – 1:8. Za minutu se znovu zaskvěl ostravský Mrázek, když vynikajícím způsobem umlčel nájezd Kryštofa Fejka. Na druhé straně pak ovšem opět zahrozil Michal Dang, ten ale orazítkoval pouze tyč havířovské klece. Branková konstrukce zazvonila do konce zápasu ještě i na opačné straně kluziště, když ji v přesilovce od modré rozezněl David Bahounek, hrozivé skóre však již nezmírnil.

Autor původní reportáže: René Chyla, www.hcporuba.cz.

Ohlasy k utkání


Michal Janeček (AZ Havířov): Dneska jsme od soupeře dostali lekci. Od první minuty nás jasně přebruslil a přehrával,  byl lepší v osobních soubojích i v koncovce a hra se srovnala až ve třetí třetině, když už supeř neměl o co hrát. Hra i výsledek jsou odrazem přístupu hráčů k tréninku i k utkáním od počátku ledna. Naše výkonnost jde razantně dolů a pokud budeme hrát takto, budeme mít problémy s každým soupeřem, nejen s Porubou.


Miroslav Bahník (HC RT TORAX Poruba): Utkání jsme začali aktivně, byli bruslivější, hráli přesně to, co jsme si řekli, a díky tomu jsme si v prvních dvou třetinách dokázali vytvořit dostatečný náskok. Zbytek zápasu se prakticky již jen dohrával a za odvedený výkon bych rád všem hráčům poděkoval.

Youtube