AZ Havířov

Vstupenky na utkání AZetu kupujte zde.

Junioři vezou tři body z Uherského Brodu

Tomáš Vlček | 19.12.2016

24. kolo východní skupiny ligy juniorů poslalo havířovské hráče na led Spartaku Uh. Brod. AZeťáci měli utkání po celý průběh pod kontrolou. A i když domácím dovolili ve třetí třetině mírně upravit skóre, vyhráli nakonec jasně 5:2. Další utkání sehrají už dnes v 17:30 v rámci Silesia Bisset Cupu proti mládežnickému výběru Polska.

LJ - 24.kolo ne 18.12.16:45
HC Spartak Uherský Brod - AZ Havířov
2:5
(0:1, 0:3, 2:1)

Branky a nahrávky: 47. Bumbál (Forman, Bařinka), 50. Forman  - 9. Fejko (Vlček, Polak), 23. Polak (Fejko, Kalus), 39. Fejko (Vlček, Kuchař), 40. Klíma, 53. Pawliczek (Klíma). Rozhodčí: Obadal, Goňa. Vyloučení: 6:8, navíc Polak (HAV) 10 min. OT. Bez využití. Diváci: 58. Střely na branku: 20:28. Průběh utkání: 0:4, 2:4, 2:5.

HC Spartak Uherský Brod: Odložilík (Chovanec) - Andrýsek, Škubal, Hráček, Krůžela - Bumbál, Větřísek, Rauš, Ščecina, Bařinka, Pavlůsek, Forman, Kociňák
AZ Havířov: Jaček - Trombik, Heinzl, Kalus, Frojda, Trneny, Hladil, Kuchař - Polak, Lenomar, Pacoň, Baron, Dobrzynski, Fejko, Vlček, Stružík, Klíma, Pawliczek, Mušuka

Úvod utkání byl trochu vyčkávací a na první branku se čekalo do začátku 9. minuty. Pak však využil souhru se svými spoluhráči Kryštof Fejko a bylo to 0:1. Oba týmy pak nevyužily po jedné přesilovce a tak se skóre do přestávky nezměnilo.

Druhá část zápasu přinesla více vzruchu. Hned na jejím začátku navýšil skóre pro AZ Erich Polak. Havířovští se pak museli bránit oslabení, ale zvládli i dvojnásobnou přesilovku soupeře. A na konci třetiny sami dvakrát slepenými góly udeřili. Nejprve se ve 39. minutě podruhé v zápase trefil Kryštof Fejko a minutu po něm i, po samostatné akci, starší dorostenec Kamil Klíma.

Ve třetí třetině hosté trochu polevili a Spartakovci toho využili ke snížení. Ve 47. minutě se prosadil Pavel Bumbál a o tři minuty později Jiří Forman. To ale bylo ze strany domácích vše. Naopak za další dvě minuty se trefil za záda domácího gólmana Odložilíka další dorostenec v dresu AZetu Dominik Pawliczek a uzavřel skóre na 5:2 pro AZ. V samotném závěru se ještě na ledě po šárvátce poněkud vylidnilo, ale na výsledku už se nezměnilo nic.

AZ si po zásluze odváží z jihu Moravy tři body a v tabulce mu s koncem roku patří velmi pěkné 3. místo.

Ohlasy k utkání


Michal Janeček (AZ Havířov): Myslím si, že jsme od začátku byli lepším týmem dlouho jsme se však nedokázali prosadit střelecky. Podařilo se nám to až ve druhé třetině. Ve třetí třetině jsme dostali dvě branky po individuálních chybách. Celkově výsledek 5:2 neodpovídá průběhu hry, měli jsme vyhrát větším výsledkem.

Youtube