AZ Havířov

Finále play-off 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV První domácí utkání ve středu od 17:30!

VSTUPENKY NA PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

Junioři prohráli v Přerově brankou v poslední vteřině

Tomáš Vlček | 11.11.2016

14. kolo ligy juniorů poslalo hráče AZetu na přerovský led, kde po první vyrovnané třetině vykročili v té druhé třemi brankami nadějně směrem k zisku bodů. Jenže domácí ve třetí třetině zápas čtyřmi brankami zcela otočili a tak zůstaly nakonec všechny body v Přerově. Další utkání sehraje AZ v neděli doma proti Uherskému Brodu.

LJ - 14.kolo pá 11.11.18:00
HC ZUBR Přerov - AZ Havířov
5:4
(1:1, 0:3, 4:0)

Branky a nahrávky: 9. Müller (Čechmánek), 41. Ministr (Müller, Skříček), 54. Müller (Zdráhal, Budil), 55. Skopal (Pecha), 60. Budil (Müller) – 9. Pacoň (Dobrzynski), 28. Stružík (Dobrzynski), 34. Schwitalla (Dudek, Pacoň), 35. Dobrzynski. Rozhodčí: Škach – Bubela, Zedník. Vyloučení: 5:8, navíc Ministr (Přerov) 10 minut osobní trest + do konce utkání. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 40. Střely na branku: 33:32. Průběh utkání: 1:0, 1:4, 5:4.

HC ZUBR Přerov: Kašpárek (60. Kanyicska) – Pernický, Skříček, Smolka, Válek, Budil – Ministr, Müller, Čechmánek – Skopal, Galetka, Pecha – Zdráhal, Matuška, Horký – Solař
AZ Havířov: Křehlík – Dudek, Schwitalla, Kalus, Frojda, Trnený, Hladil – Kristián, Čadílek, Lenomar, Pacoň, Baron, Dobrzynski, Fejko, Vlček, Stružík

Do utkání vstoupili lépe Zubři z Přerova, ti se v deváté minutě zásluhou Jakuba Müllera do vedení. To jim však vydrželo pouhých sedm vteřin, když se podařilo velmi rychle odpověděl Mirek Pacoň. Tyto dvě branky byly také jedinými, které v úvodní třetině padly.

Ve druhé periodě se dařilo na výsost dobře havířovským juniorům, vše započal ve 28. minutě Nikolas Stružík, kterého doplnili Marek Schwitalla a Patrik Dobrzynski. Ti skórovali v rozmezí necelé minuty a tak to vypadalo ve 35.minutě vypadalo, že si AZ z Přerova odveze snadno tři body.

Jenže třetí třetina byla naprosto jinou záležitostí, Zubři se rozhodně nevzdali a hned v první minutě této části hry snížil Tomáš Ministr. Gólové hody se poté na podstatnou část přerušily, jenže v čase 53:35 se podruhé v zápase prosadil Jakub Müller a Přerov byl rázem na dostřel. Aby toho nebylo málo, tak přesně o minutu později Pavel Skopal skóre zápasu srovnal.

V poslední minutě zápasu byli poté vyloučeni hostující Stružík a Fejko. Druhý jmenovaný usedal na trestnou lavici čtyři vteřiny před koncem, ale i to Přerovu stačilo. Přesně sekundu před závěrečnou sirénou totiž Radim Budil využil tuto dvojnásobnou přesilovou hru a zajistili Přerovu tři body.

Youtube