AZ Havířov

Finále play-off 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV První domácí utkání ve středu od 17:30!

VSTUPENKY NA PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

Junioři AZetu porazili silnou Porubu

Petr Miklas | 28.10.2016

V pátek večer byl v K&K PNEU Aréně k vidění kvalitní zápas v rámci východní skupiny ligy juniorů, mezi AZetem a Porubou. Oba celky předváděly pěkný hokej, ale góly nejprve střílel jen AZ, který se postupně dostal do tříbrankového vedení. Na snížení soupeře navíc reagoval další brankou. Poruba se však v závěru zvedla a zápas ještě zdramatizovala, ale Havířov nakonec vedení udržel a vyhrál 4:3. Radek Pořízek (na snímku vlevo)si připsal tři body za dva góly a asistenci.

LJ - 10.kolo pá 28.10.19:00
AZ Havířov - HC RT TORAX Poruba
4:3
(2:0, 1:0, 1:3)

Branky a nahrávky: 4. Pacoň (Pořízek), 8. Kristián (Mrowiec, Hudeček), 34. Pořízek (Dudek), 47. Pořízek (Stružík, Dudek) – 44. Gola (Csabala), 59. Bialoň (Bijota), 60. Gola (Stach). Rozhodčí: Pelc – Mikler, Bojda. Vyloučení: 6:6, navíc Heinzl (AZ) a Malát (POR) oba 5+OK. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 73. Střely na branku: 29:33. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 4:1, 4:3.

AZ Havířov: Křehlík – Dudek, Trombik, Schwitalla, Heinzl, Kalus, Hudeček, Mrowiec, Procházka, Polak, Trneny, Pořízek, Kosina, Lenomar, Pacoň, Baron, Kristián, Dobrzynski, Fejko, Vlček, Stružík.
HC RT TORAX Poruba: Zavadil – Gola, Štěpán, Csabala, Dang, Malát, Boháč, Stach, Ščurek, Široký, Franz, Slíž, Jendruš, Prokeš, Veselý, Bialoň, Hranoš, Fránek, Bijota, Bernát, Kurnik.

Vstup do utkání lépe vyšel domácím hráčům. Ti sice nevyužili přesilovku, ale těsně po jejím skončení Pořízek vybojoval puk, poslal jej na Mirka Paconě, který střelou z první překonal Zavadila. To se psala 4. minuta. O čtyři minuty později Mrowiec poslal do brejku Petera Kristiána, který blafákem překonal Zavadila podruhé, když poslal puk mezi jeho betony.

Ve druhé polovině třetiny sice byly k vidění nějaké šance, ale žádná se už neujala. Nejblíže ke vstřelení branky byl domácí Pořízek, jehož rána zpoza obránce skončila na tyči. Po dvaceti minutách tak AZet vedl 2:0.

Začátek druhé třetiny přinesl AZetu přesilovku, která pak byla i dvojnásobná, jenže domácí hráči tuto výhodu nezužitkovali, vystřelili pouze jednou. Ve 27. minutě hrál AZet další přesilovku, v ní Dudek tvrdě vypálil od modré, ale puk se zastavil na tyči Zavadilovy branky.

Ve 29. minutě hráli přesilovku 5 na 3 hosté, ale v té nic nevymysleli. Až v klasické přesilovce 5 na 4 přišly dvě gólovky hostí. Nejprve byl sám před Křehlíkem Kurnik, ale jeho ránu domácí gólman chytil do lapačky. Poté z otočky pálil Fráner, jenže tento puk zastavil Křehlík špičkou levého betonu. Ve 34. minutě tečoval Dudkovu ránu od modré Radek Pořízek do šibenice a navýšil tak vedení AZetu na 3:0. Tři minuty před koncem třetiny mohl přidat čtvrtou branku Kosina, když se dostal do samostatného úniku. Snažil se rozhýbat Zavadila, ale ten puk i s trochou štěstí vyrazil do rohu. Po dvou třetinách tak domácí vedli 3:0.

Třetí třetina patřila Porubě, ve 44. minutě mohl snížit Gola, jenže jeho střelu Křehlík vyrazil lapčkou mimo tyče. Neuplynulo ani dvacet vteřin a Patrik Gola už se radoval, když se dostal k puku na brankovišti, položil si Křehlíka a zavěsil. Ve 47. minutě využil AZet zásluhou Radka Pořízka přesilovku, domácí útočník zavezl puk do útočné třetiny poslal jej na modrou a následnou tečovanou střelu poslal z těžké pozice do odkryté branky.

Havířov vedl 4:1 a zdálo se, že v klidu dokráčí k výhře. V 50. minutě však neproměnil gólovku Dobrzynski, když přihrávku na něj zastavil Zavadil. O dvě minuty později mohl snížit Fráner, ale Křehlík jeho pokus lapil. V 55. minutě mohl naopak navýšit vedení AZetu Lenomar, jenže mu střela nesedla a Zavadil neměl problém puk chytit.

Na začátku 57. minuty jsme byli svědky bitky, kterou svedli domácí kapitán Heinzl a hostující Malát. Dalo by se říct, že vítězně z tohoto souboje vyšel hostující hráč, protože dokázal Heinzlovi přetáhnout dres přes hlavu, ale jinak to byl vyrovnaný boj. Oba pak dostali trest na 5 minut a do konce zápasu.

O dvě minuty později vykřesal naději pro Porubu Jakub Bialoň, jenž po Bijotově přihrávce střílel do odkryté branky. V poslední minutě hrála Poruba přesilovku, kterou ještě vylepšila hrou bez brankáře a risk se jí vyplatil, protože Patrik Gola využil Stachovy přihrávky a poslal puk nad Křehlíkovo rameno. Jenže víc už hosté nemohli stihnout, protože do konce třetiny chyběly jen tři vteřiny.

Havířovští junioři tak získali tři body do tabulky za vítězství 4:3.

Ohlasy k utkání


Michal Janeček (AZ Havířov): Po těch špatných výkonech v předchozích utkáních jsme si v týdnu s hráči sedli a některé věci si vyříkali, což bylo na ledě vidět. Taky jsme přeházeli jsme sestavu. Hráli jsme mnohem disciplinovaněji a lépe jsme dodržovali taktické pokyny. Jinak do samotného utkání jsme měli dobrý vstup, dali jsme dvě branky, což nám hodně pomohlo. Když hosté snížili, rychle jsme na to dokázali reagovat a dát čtvrtý gól. Akorát ten konec jsme hráli zase lehkovážně, na což si musíme dát v dalších utkáních pozor.


Miroslav Bahník (HC RT TORAX Poruba): Na tento zápas jsme se připravovali velmi pečlivě, nicméně prohráli jsme si jej sami v první třetině. Góly, které jsme dostali, tak padly po hrubých individuálních chybách hráčů první lajny. Ve druhé a třetí třetině to už byl víceméně boj a my jsme doplatili na to, že se nám podařilo poprvé skórovat až v poslední třetině. I přesto to ale kluci nezabalili a makali až do poslední vteřiny, kdy jsme dokázali ještě snížit na rozdíl jedné branky. To však již bylo příliš pozdě a s výsledkem už nešlo nic udělat.

Youtube