AZ Havířov

Vstupenky na utkání AZetu kupujte zde.

Junioři s posledními Boskovicemi nezaváhali a nasázeli jim 9 branek

Tomáš Vlček | 14.10.2016

7. kolo východní skupiny Ligy juniorů přivedlo na havířovský led poslední tým soutěže HC Boskovice. AZeťáci se v první třetině nemohli dlouho střelecky prosadit a až v té druhé spustili naplno svůj brankový kolotoč. Ten se na začátku třetí dvacetimunutovky zastavil na skóre 9:0, ale pak zbytečné polevení havířovských využili hosté ke snížení na 9:4. Další zápas sehraje AZ v pátek 21.10. doma s Prostějovem.

LJ - 7.kolo pá 14.10.18:45
AZ Havířov - HC Boskovice
9:4
(1:0, 6:0, 2:4)

Branky a nahrávky: 13. Kosina, 22. Pořízek (Procházka), 25. Dobrzynski (Baron, Vlček), 30. Kosina (Mrowiec), 34. Dobrzynski (Kalus), 36. Polak (Trneny), 40. Polak (Pořízek, Heinzl), 41. Trneny (Pořízek), 42. Baron – 52. Hořava (Bednář, Külzer N.), 56. Bednář (Sekanina, Hejduk), 58. Külzer N. (Hrubeš), 60. Sekanina (Bednář). Rozhodčí: Vaněk – Bartek, Dohnal. Vyloučení: 6:3. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 142. Střely na branku: 39:20. Průběh utkání: 9:0, 9:4.

AZ Havířov: Křehlík – Dudek, Schwitalla, Heinzl, Kalus, Frojda, Mrowiec, Procházka, Hladil – Polak, Trneny, Pořízek, Kosina, Lenomar, Pacoň, Baron, Dobrzynski, Vlček
HC Boskovice: Külzer Jan (36. – 45. Nečas) – Hejduk, Hrubeš, Res, Hořava – Harásek, Zelinka, Bednář, Sekanina, Külzer Niklas, Pospíšil

Domácí hokejisté vstoupili do zápasu aktivně a hned si proti trochu pasivnímu soupeři začali vytvářet tlak a šance. Dlouho se jim však nedařilo proměňovat je v góly. Paradoxně tak skóre otevřeli až ve vlastním oslabení, když ve 13. minutě Ondřej Kosina ve své letošní premiéře za AZ ujel obráncům a střelou švihem procedil puk přes Külzerovu lapačku do branky.

Druhý gól vstřelili havířovští krátce po začátku druhé třetiny. Procházkovu střílenou přihrávku od modré si Radek Pořízek před Külzerem šikovně zpracoval a kolem ležícího brankáře a rychle poslal puk do branky. Ve 25. minutě to bylo už 3:0. Patryk Dobrzynski dostal nabito z poza branky a rychlou střelu švihem poslal přímo do šibenice.

Hosté se postupně sice začali trochu osmělovat směrem dopředu, ale branky stříleli jen domácí. Ve 30. minutě se prosadil podruhé Ondřej Kosina. Tentokrát, ač atakován, šikovně dorazil puk v brankovišti do horní části branky – 4:0. Za 4 minuty dostal Patryk Dobrzynski přihrávku do jízdy a přesnou střelou z poza obránce k tyči překonal Külzera popáté. Demolice Boskovic v podání AZ Havířov pokračovala už za necelé dvě minuty. Po několika zmařených šancích to konečně vyšlo i Eriku Polakovi, když jeho tvrdá střela z levé strany skončila za Külzerovými zády.

Hosté následně vystřídali brankáře, do jejich svatyně se postavil Miroslav Nečas. Ten udržel neprůstřelnost čtyři minuty. Pak však havířovští sehráli krásnou hokejovou akci, kterou po ose Heinzl-Pořízek-Polak zakončil střelou z první Erik Polak. Další dva rychlé góly si domácí připravili na začátku 3. třetiny a po brankách Jakuba Trneného a Pavla Barona to už bylo hrozivých 9:0.

Jenže pak se domácí střelecká mašina, i přes množství vypracovaných šancí, zastavila. Zato hostům spadlo v posledních osmi minutách do branky téměř vše. Nejprve se prosadil dorážkou vlastní střely Jan Hořava, pak doslova proklouzla za Křehlíka střela Romana Bednáře, dvě minuty před koncem dorazil puk z brankoviště Niklas Külzer a 12 vteřin před závěrečnou sirénou uzavřel skóre zápasu se štěstím Čestmír Sekanina na 9:4 pro Havířov.

Ohlasy k utkání


Michal Janeček (AZ Havířov): Jsme rádi, že máme utkání za sebou. Pod dojmem vysokého vedení si kluci ve třetí třetině začali dělat na ledě, co chtěli, a soupeř toho využil ke vstřelení čtyř branek a zkorigování skóre. To by se nám, i vzhledem k dalším zápasům proti mnohem silnějším soupeřům, stávat nemělo.


David Bílý (HC Boskovice): Vzhledem k okolnostem jsem s výsledkem spokojen. Máme tým poskládaný z hráčů z různých okolních klubů a na zápas jsme přijeli ve dvou pětkách. Proti domácímu týmu, který patří ke špičce soutěže, jsme šli s defenzivní taktikou, která 1. třetinu fungovala, ale ve druhé třetině to tam domácím napadalo. Jsem rád za třetí třetinu, kterou jsme nakonec vyhráli, byť to bylo i díky polevení domácích.

Fotogalerie k zápasu
Youtube