AZ Havířov

Finále play-off 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV První domácí utkání ve středu od 17:30!

VSTUPENKY NA PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

Junioři začali svou ligu výhrou v Porubě

Tomáš Vlček | 23.09.2016

Dnes začali jako poslední z žákovských a mládežnických týmů svou soutěž i azeťáčtí junioři. Svěřenci trenéra Michala Janečka zamířili hned na úvod na horký porubský led a po divoké přestřelce si připisují první 3 body za výhru 7:5. Druhý zápas sehraje AZ v neděli v Uničově.

LJ - 1.kolo pá 23.9.17:00
HC RT TORAX Poruba - AZ Havířov
5:7
(1:2, 4:3, 0:2)

Branky a nahrávky: 7. Vilček (Bialoň), 22. Franz, 27. Csabala, 27. Hranoš, 36. Kurnik (Vilček, Ščurek) – 9. Pacoň (Vlček, Dobrzynski), 15. Polak (Pořízek), 27. Pořízek (Polak, Procházka), 31. Stružík (Dudek), 36. Hladil (Vlček), 58. Dobrzynski (Pacoň), 60. Pacoň (Pořízek). Rozhodčí: Mikula – Barteček, Tkáč. Vyloučení: 5:6. Využití: 2:1. V oslabení: 0:1. Střely na branku: 36:28 (13:10, 7:10, 16:8). Diváci: 101. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:3, 4:3, 4:4, 5:4, 5:7.

HC RT TORAX Poruba: Zavadil – Štěpán, Hranoš, Ščurek, Široký, Boháč, Prepsl, od 31. Slíž – Malát, Gola P., Stach, Vilček, Kurnik, Bialoň, Dang, Franz, Csabala, od 41. Fráner
AZ Havířov: Šimeček – Dudek, Schwitala, Heinzl, Frojda, Trnený, Procházka, Hladil – E.Polak, Pořízek, Škorpik, Lenomar, Pacoň, Baron, Dobrzynski, Vlček, Stružík

Využitá početní převaha a následný obrat hostů

Porubští junioři vstoupili do úvodního kola proti Havířovu parádně a už od sedmé minuty vedli. V přesilovce totiž napřáhl mezi kruhy Tomáš Vilček, který už se nemýlil – 1:0. Radost ale domácím nevydržela dlouho. Za necelé dvě minuty našel Daniel Vlček perfektně postaveného Miroslava Pacoňe, který tak srovnal stav zápasu – 1:1. V patnácté minutě se dostal AZ dokonce do vedení. Radek Pořízek si poradil s dvěma domácími hráči a poté přihrával Erichu Polakovi, na něhož už zívala pouze prázdná brána – 1:2.

Sedmibranková přestřelka v druhé části

RT TORAX srovnal hned na začátku druhé dvacetiminutovky. Kamil Šimeček hrubě chyboval před vlastní kasou a Jonáš Franz neměl problém uklidit kotouč do prázdné branky – 2:2. Poté následovalo infarktových 33 vteřin v 27. minutě. Nejprve se AZ dostal do přečíslení, kde Erich Polak nahrával před prázdnou bránu Radku Pořízkovi, který podruhé poslal hosty do vedení – 2:3. Za 22 sekund ale v situaci jedno na jednoho zamířil Dominik Csabala přesně pod horní tyčku – 3:3. O jedenáct vteřin později zase tečoval puk Michael Hranoš pod víko – 4:3. O minutu později mohl Porubu uklidnit Michal Dang, porubský forvard ale nastřelil pouze Šimečkův beton. Krátce po uplynutí poloviny základní hrací doby tak nahrával na druhé straně kluziště Jakub Dudek Nikolasi Stružíkovi, který vyrovnal počtvrté – 4:4. Porubští následně využili další přesilovku. Antonín Kurnik mířil do horní části branky a Šimečkovi puk přeskočil přes lapačku – 5:4. Za osmnáct vteřin se ale muselo začít znovu od nuly. Mario Hladil totiž vypálil od modré čáry a kotouč zastavila až síť za Zavadilovými zády – 5:5.

Studená sprcha v závěru

Poslední perioda byla ale přesně opak té předchozí. Žádný z týmů již nechtěl chybovat a dlouho to tak vypadalo, že utkání budou muset rozhodnout až samostatné nájezdy. V čase 57:45 ale přišla velmi studená sprcha pro domácí výběr. Ve zmatku před porubským brankovištěm se nejlépe zorientoval Patrik Dobrzynski, jenž doklepl puk za brankovou čáru a rozjásal tak své spoluhráče – 5:6. RT TORAX v závěru zkoušel ještě hru při power-play, která byla umocněna vyloučením havířovského Hladila. Nicméně k puku se dostal Miroslav Pacoň, který střelou do prázdné branky definitivně zpečetil havířovské vítězství – 5:7.

Autor reportáže: René Chyla, www.hcporuba.cz

Youtube