AZ Havířov

Finále play-off 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV První domácí utkání ve středu od 17:30!

VSTUPENKY NA PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

SDO: AZet s Jihlavou dlouho držel krok, Dukla rozhodla ve třetí třetině

Petr Miklas | 20.02.2016

Havířovští starší dorostenci dokázali s hosty dlouho držet krok, bojovali o každý puk a nedali Dukle nic zadarmo. AZet šel dokonce do vedení, ale Jihlava vyrovnala a třemi brankami ve třetí třetině otočila utkání ve svůj prospěch. Starší dorost AZetu už čekají jen dva zápasy, které odehrají v Litvínově a Karlových Varech.

ELSD - 42.kolo so 20.2.12:15
AZ Havířov - HC Dukla Jihlava
1:4
(0:0, 1:1, 0:3)
Branky a nahrávky: 30. Peterka (Srníček) – 33. Heinrich (Mejzlík), 41. Vála (Mejzlík, Heinrich), 49. Čermák (Adam, Jindra), 56. Slabý (Berka, Hrbatý). Rozhodčí: Libiger – Marek L., Tomis. Vyloučení: 4:3. Využití: 1:0. Diváci: 88. Střely na branku: 25:40. Průběh utkání: 1:0, 1:4.
AZ Havířov: Matoušek – Aulehla, Chujac, Hudeček, Szturc, Ševěček, Srníček, Mrowiec – Bambula, Strakoš, Pecka, Peterka, Piš, Lenomar, Rzekanowski, Raček, Pawliczek.
HC Dukla Jihlava: Šťastný – Mareš, Stark, Huňáček, Krtek, Vála – Kadleček, Jindra, Adam, Hrbatý, Heinrich, Mejzlík, Berka, Slabý, Čermák, Vrátný.

Začátek utkání přinesl hokej ve slušném tempu, oba celky bojovaly, jenže dlouho chyběly šance. Ty přišly až ve druhé polovině první třetiny, nejprve se mohli radovat hosté. To by ale Hrbatého dvakrát nesměl vychytat Matoušek. Ve 13. minutě měl dvojitou šanci hostující Adam, ale ani on si na Matouška nepřišel. O dvě minuty později mohlo udeřit na druhé straně, ale Pecka ani Lenomar nedokázali překonat Šťastného. Po první části se tedy hrálo bez branek.

Druhá třetina začala podobně, jako první – poctivou obrannou hrou obou týmů a bojem o puk. Ve 30. minutě jsme viděli první gól, když Lukáš Peterka chytře nahodil puk zpoza branky do ramene Šťastného, od kterého se puk odrazil do sítě. Vedení domácím vydrželo jen tři minuty, pak přišla akce Aleše Heinricha, jenž si nabruslil na levý kruh odkud zamířil švihem mezi Matouškovy betony.

Dukla mohla jít v závěru třetiny dokonce do vedení, jenže Mejzlík trefil tyč a šance jeho spoluhráčů Starka a Krtka zastavil Matoušek, který tak udržel akcie domácích nad vodou. Po čtyřiceti minutách to bylo 1:1.

Hned na začátku třetí třetiny hosté využili přesilovku, když Matěj Vála nahodil puk od modré čáry, Matoušek měl zakrytý výhled a tak se puk zastavil až v síti. Ve 49. minutě přidal třetí branku Dukly po krásném ťukesu David Čermák. Jihlava mohla skóre navýšit při přesilovce v 56. minutě, když Hrbatý pálil do odkryté branky, ale Matoušek se roztáhl na brankové čáře a puk zastavil.

To hosty ale mrzet nemuselo, protože se za půl minuty, už při plném počtu hráčů na ledě, prosadil Jiří Slabý. Závěr utkání se už dohrával, Jihlava si ještě půlminuty před koncem vzala oddechový čas po zakázaném uvolnění, ale AZet už branku nevstřelil a tak utkání skončilo výhrou hostí 1:4.

Youtube