AZ Havířov

Vstupenky na utkání AZetu kupujte zde.

Junioři se proti Uničovu radovali z výhry již popáté v řadě

David Motloch | 20.12.2015

H A V Í Ř O V - 18. kolo Ligy juniorů vrátilo naše hráče po třech zápasech opět na domácí půdu. Na ní se střetli proti soupeři z Uničova. Zápas se vyznačoval velkým množstvím vstřelených branek, vždyť za 60 minut hry jich dohromady padlo hned 11. Ta větší část z nich padla na konto domácího Azetu, který si nakonec připsal páté vítězství v sezóně v řadě a to po výsledku 7:4. Hattrickem se v tomto utkání blýskl útočník Lukáš Bednář (na snímku). Další duel sehrají svěřenci trenéra Michala Janečka až po novém roce - 8.1. opět doma s Brnem.

LJ - 18.kolo ne 20.12.12:00
AZ Havířov - HC Uničov
7:4
(3:3, 3:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 5. Bednář (Šmíd), 12. Mrowiec (Peterka, Polak Erich), 13. Šmíd (Caruk, Bednář), 25. Bednář (Chroboček), 30. Bednář (Bahounek, Chroboček), 32. Stružík (Dobrzynski), 59. Dobrzynski (Němec, Stružík) – 9. Gatěk (Hodulák), 16. Kolařík, 19. Groer (Vrána), 21. Minařík (Vrána). Rozhodčí: Czubaj – Moravec, Stonavský. Vyloučení: 4:2. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 138. Střely na branku: 36:23. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:3, 3:4, 4:4, 7:4.
AZ Havířov: Sonnek – Heinzl, Trombík, Chroboček, Bahounek, Mrowiec, Srníček – Němec, Dobrzynski, Stružík, Bednář, Šmíd, Caruk, Peterka, Polak E., Cihlář, Schmied, Baláž, Stoklásek, Polak R.
HC Uničov: Pospíšil (41. Motálek) – Groer, Kolařík, Gatěk, Brandýs, Hromádka D. – Abrahám, Minařík, Vrána, Sázel, Adolf, Hodulák, Dohnal, Hromádka P.

Havířovští využili pověstného domácího nástupu a už v úvodních minutách se tlačili před soupeřovu branku. Již v 5. minutě ze svého tlaku slavili první úspěch, když se do černého trefoval Lukáš Bednář se svou dorážkou do odkryté branky. Ani vyrovnaný stav zápasu však příliš dlouho nevydržel. Již v 9. minutě utkání bylo srovnáno, když se se svou poměrně nenápadnou střelou mezi betony brankáře Sonnka prosazoval Jakub Gatěk.

To se ale nelíbilo domácím, kteří se ve 12. minutě utkání opět dostali do vedení. To se totiž prosazoval po své střele švihem do protipohybu brankáře Pospíšila obránce Jaroslav Mrowiec. Domácí byli v ten moment v laufu a přidali další slepený gól. Již o minutu později vedli hned o o dvě branky a to zásluhou přesné rány Jana Šmída.

Ale hosté se nehodlali vzdát a nedali svou kůži lacino. V 16. minutě snižoval stav Jakub Kolařík, kterému se podařilo procedit puk jak přes brankáře Sonnka, tak i přes bránící protihráče Azetu. Aby toho nebylo málo, v 19. minutě bylo srovnáno, když se střelou do protipohybu z prostoru mezikruží trefoval Tomáš Groer. Oba týmy tak kráčely do první přestávky za nerozhodného stavu - 3:3.

Ani po začátku druhé části nebylo o brankové situace nouze. Již ve 21. minutě posílal Uničov do vedení František Minařík. Zbytek prostředního dějství byl však v jasné režii Havířova. Tomu se již ve 25. minutě podařil srovnat prostřednictvím druhé branky Lukáše Bednáře, jehož pokus z vrcholu pravého kruhu mířil přesně do šibenice.

Tentýž hráč o pár momentů později dokonce posílal domácí do vedení, a to přesně v polovině zápasu. Lukáš Bednář si s kotoučem vybruslil mezi kruhy a nikým neohrožován zamířil přesně za záda brankáře Pospíšila. Využil tak za domácí přesilovku a vstřelil navíc v zápase hattrick.

Zanedlouho po něm se prosazoval také Nikolas Stružík, který dobruslil brejkovou situaci Havířova a přesnou dorážkou ve 32. minutě navyšoval náskok domácích na dvoubrankový. Ve druhé polovině utkání se i nadále vyskytovaly brankové šance, síťka se však vlnila už pouze v závěru zápasu v 59. minutě, když Patryk Dobrzynski dorážel kotouč z bezprostřední blízkosti branky. AZ si průběh třetiny třetiny pohlídal a zvítězil poměrem 7:4.

Ohlasy k utkání


Michal Janeček (AZ Havířov): Myslím si, že od začátku až do konce jsme byli lepším a hokejovějším týmem. Bohužel jsme inkasovali čtyři branky z nedůslednosti v obraně. Každopádně si zaslouženě připisujeme tři body.

Youtube