AZ Havířov

FINÁLE PLAY-OFF 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV. Páté utkání FINÁLE ve čtvrtek 25.4. od 17:30!

VSTUPENKY NA FINÁLE PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

Letní příprava AZetu zahájena, kádr doznal změn

27.04.2015 | Tomáš Vlček

V pondělí 27. dubna skončilo hokejistům A týmu více než měsíční volno a nastoupili na letní přípravu. Pod vedením nové trenérské dvojice Štefan Mikeš-Martin Janeček (o jejich jmenování jsme psali ZDE) se v K&K PNEU Aréně sešla většina loňského kádru, ale také několik nových tváří. Podrobnosti přináší následující článek (titulní foto z loňské letní přípravy).

Letní příprava v tradičním formátu

Manažer Patrik Rimmel
Letní příprava A týmu HC AZ Havířov před sezonou 2015/2015 bude trvat v první fázi od konce dubna do konce června. Trenéři Mikeš s Janečkem naordinovali v prvních dvou týdnech jednofázové tréninky a poté se bude trénovat dvoufázově. Trénovat se bude tradičně především v KK PNEU Aréně - na ploše, v tělocvičně a v posilovně. Dále budou trenéři využívat, spinning, atletické hřiště a terény kolem Lučiny. V jednání je i uskutečnění krátkého soustředění.

V červenci dostanou hráči krátkou dovolenou a po ní se bude pokračovat druhou fází, která už bude obsahovat tréninky na suchu i na ledě. Vše vyvrcholí koncem července, kdy tým čeká první přípravné utkání. Konkrétně 30.7.2015 doma s Vítkovicemi.

Kádr zaznamenal několik změn, hlásí manažer Patrik Rimmel

Roman Maliník (profil zde)
K situaci kolem kádru se vyjádřil manažer klubu Patrik Rimmel. „Jak už jsme avizovali dříve, letošní kádr bude z velké části vycházet z toho loňského. Nicméně některé změny nastaly. Klub nenabídl smlouvu hráčům Jakubu Šlahařovi, Martinu Jakúbkovi a Marku Loskotovi. Radim Haas, který není dál pod smlouvou, projevil zájem hrát jinde. Všem těmto hráčům děkujeme za působení v našem klubu a přejeme hodně sportovních úspěchů.“

Naopak opci klub uplatnil na tyto hráče: Daniel Graca, David Bahounek, Lukáš Bednář, Daniel Kurovský, Jan Maruna (nová smlouva), Michal Sztefek (nová smlouva), Antonín Pechanec (v jednání nová smlouva), Jiří Krisl (v jednání nová smlouva) a Martin Lenďák.

Petr Kanko
„Jsme domluveni na dalším působení s Petrem Matouškem a Radimem Ostrčilem. Na Davida Klimšu jsme opci neuplatnili, ale jsme v jednání o nové smlouvě. Stejně tak jsme v jednání i s Lukášem Danečkem. U něj bude záležet, jestli bude u nás, nebo na farmě Třince ve Frýdku-Místku,“ poodhaluje další jména Patrik Rimmel.

A co nová jména a snad i budoucí posily? „Dohodli jsme se na působení v našem klubu s Romanem Maliníkem. Je to útočník, který může nastupovat na kterémkoli postu.1.ligu hraje již několik let a podává stabilní výkony. Další útočník, dnes nastoupivší do přípravy je Petr Kanko, kterého není třeba dlouho představovat.Věříme, že naváže na dobré výkony, které podával v loňské sezoně ve slovenské extraligové Žilině,“ říká Patrik Rimmel.
Martin Kečkeš (profil zde)

Manažer AZetu na závěr dodává. „Do přípravy jsme vzali hodně našich mladých odchovanců jako Turšner, Tomšů, Bednář, Fejko, Kurovský, Křibík, Vyčesaný. O místo v kádru budou bojovat i slovenský obránce Martin Kečkeš a brankář Karel Němec, který je sice odchovancem AZetu, ale odešel už v dorosteneckém věku. Chceme přivést ještě 2 obránce a 2-3 útočníky. A v případě že odejde Steve tak brankáře.“

Aktuální seznam hráčů v letní přípravě HC AZ Havířov (k 14.5.2015):

Karel Němec (profil zde)
Brankáři: Petr Matoušek, Josef Turšner, Karel Němec, Ondřej Tomšů

Obránci: Radim Ostrčil, Jiří Krisl,Martin Lenďák, Peter Bezuška, Martin Kečkeš, Daniel Graca, David Bahounek, Michal Jonáš, David Chroboček, Tomáš Jaroch

Útočníci: Michal Sztefek, Jan Maruna, Antonín Pechanec, Roman Maliník, Petr Kanko, David Klimša, Mikuláš Rimmel, Lukáš Bednář, Daniel Kurovský, Tomáš Matějek, Jan Křibík, Michal Vyčesaný, Kryštof Fejko

Youtube